Unikátní vlak: 5 hodin jízdy za milion! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Unikátní vlak: 5 hodin jízdy za milion!

Hodina pronájmu luxusního vlaku přijde na víc než 200 tisíc korun.
Hodina pronájmu luxusního vlaku přijde na víc než 200 tisíc korun. (: archiv)

PRAHA – Českem dnes bude projíždět unikátní vlak. Byl vyroben v roce 1891 a sloužil habsburskému císaři Františku Josefu I. Cena vlaku je obrovská a uvidíte ho zřejmě jen jednou za život.

Českem dnes bude projíždět unikátní vlak. Byl vyroben v roce 1891 a sloužil habsburskému císaři Františku Josefu I. Cena vlaku je obrovská a uvidíte ho zřejmě jen jednou za život.

Ve srovnání se známým Orient Expressem, který na pravidelné lince přes Česko celkem běžně jezdí, je přejezd »císařského vlaku« přes republiku opravdovou raritou. Z důvodu exkluzivity a vysoké ceny totiž nejezdí na žádné pravidelné trase.
Ve druhé světové válce poškozený vlak byl před časem ve Vídni zrekonstruován a jedinou možností, jak se s ním svézt, je nákladný pronájem celé soupravy. To si ale mohou dovolit jen nejbohatší zákazníci. Za zhruba pětihodinový pronájem totiž zaplatíte více než milion korun.

Vlak bude na pražském hlavním nádraží k vidění dnes okolo deváté ráno, poté se vydá napříč republikou až do Bratislavy a odtud nazpět na domovské vídeňské nádraží. Klienti, kterými tentokrát bude skupinka bohatých japonských turistů, nastoupí do vlaku po červeném koberečku a na uvítanou je jim podáváno šampaňské. Ve vlaku hraje po celou cestu živá hudba a v jednom z luxusních vagonů je k dispozici i taneční parket. Součástí soupravy je i jídelní vůz, kde se bude během jízdy podávat netradiční oběd o několika chodech.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.