5 tipů, jak si nezničit vztah kvůli Facebooku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

5 tipů, jak si nezničit vztah kvůli Facebooku!

Facebook vám komunikaci tváří v tvář nenahradí.
Facebook vám komunikaci tváří v tvář nenahradí. (Profimedia.cz)

Sociální sítě nám mohou pomoci se seznámit, stejně ale dobře dokážou také zruinovat vztah. Budete-li dodržovat těchto pět zásad, měli byste se hádkám kvůli Facebooku vyhnout.

1)      Důležité problémy řešte s partnerem osobně. Na Facebooku probíráme se svými partnery řadu věcí. Potřebujete-li si ale promluvit o něčem důležitém, měly by jít sociální sítě stranou. Pokud nevidíte, jak se druhá osoba tváří, neslyšíte tón hlasu, můžete si řadu věcí mylně vysvětlit. A to vám při rozlousknutí ožehavých témat rozhodně nepomůže.

2)      Neokrádejte se o čas. Jste s partnerem doma nebo na večeři a oba hledíte do svých mobilů. Pokud tuto situaci důvěrně znáte, měli byste zpozornět. Máte-li nutkání neustále otvírat Facebook, nechte mobil doma a vyrazte třeba do přírody nebo na wellness. Uvidíte, že okamžiky, které s partnerem strávíte nerušeni děním na sociálních sítích, budou mnohem intenzivnější.

3)      Psaní vám nahrazuje přímý kontakt. Nevidíme-li se s partnerem každý den, je logické, že si během dne vyměníme přes Facebook spoustu zpráv. Neměly by vám ale nahrazovat sociální kontakt. Máte-li pocit, že se spolu už nemusíte vidět, protože jste si celý den psali, přicházíte opravdu o hodně. Zprávy konverzaci tváří v tvář nikdy plnohodnotně nenahradí.

4)      Máte v přátelích bývalého. Nechávat si svoje ex v přátelích je poněkud ošemetné. I kdybyste si od rozchodu nenapsali ani čárku, v partnerovi může už jenom přítomnost bývalého v přátelích na Facebooku vzbuzovat zbytečné podezření. Nedíváte se na jeho profil, když na vás padne nostalgická chvilka? Pokud navíc komentujete či lajkujete jeho fotky a statusy, může být snadno oheň na střeše.

5)      Sdílíte s přáteli vše, co s partnerem děláte. Není nic špatného na tom, když si na Facebook dáte fotku, jak jste s partnerem na dovolené. Na druhou stranu byste ale s přáteli nemuseli sdílet úplně všechny aktivity, které s partnerem děláte. Často se k tomu navíc uchylují páry, které si svým vztahem příliš jisté nejsou. Obdiv přátel jim dodá pocit, že to s jejich vztahem není až tak marné.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.