Záhadná vražda za polárním kruhem: Čech ubodal přítelkyni, pak prchnul se psím spřežením! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Záhadná vražda za polárním kruhem: Čech ubodal přítelkyni, pak prchnul se psím spřežením!

Rebeccu spojovala s jejím pozdějším vrahem Radkem láska k psům.
Rebeccu spojovala s jejím pozdějším vrahem Radkem láska k psům. (Foto ara)

Jestli je něco spojovalo, byla to láska. Jak ta vzájemná, tak ta, kterou chovali ke svým psům. Idylka však byla jen zdánlivá. Vyšlo totiž najevo, že kamarádi Rebeccy Johnson (†26), kterou ve Finsku ubodal její český partner Radek Kováč (36), ji před ním opakovaně varovali...

Rebecca Radka poznala v rodném Skotsku, kde pracovala jako průvodkyně v cestovní kanceláři Santa Safari. Ta organizovala túry »za Santou« do Laponska, i proto ostrovní média překřtila dívku na Santovu pomocnici.

Psi jako rodina
I proto, že Skotka a Čech chovali psy a pravidelně se účastnili závodů psích spřežení, si padli do oka a začali spolu chodit. Chlupáče považovali téměř za svou rodinu. „Bez psů ani na dovolenou,“ napsal na Facebook Radek, který s Rebeccou vyrazil kvůli její práci do Laponska. Zdálo se, že jejich vztah vzkvétá (ona nedávno na síti psala, jak moc Radka miluje) ve skutečnosti v něm však zjevně bylo cosi shnilého. „Od začátku jsme před ním Rebeccu varovali. Byl výbušný a agresivní. Ale ona ho milovala, tak to neviděla,“ vzkázal kamarád dívky, jejíž ubodané tělo bylo nalezeno za polárním kruhem v obci Kuttanen. Sem také ještě tento týden mají dorazit její zdrcení rodiče.

Byl obviněn
Policie už Radka Kováče z vraždy Rebeccy Johnson obvinila. Muž, který byl dopaden těžce podchlazený v mrazivé pustině, kam nejspíš vyrazil vstříc smrti, nedokáže vysvětlit, proč jeho partnerka zemřela. „Vyslýcháme ho a shromažďujeme důkazy,“ vzkázali policisté.

Kdy Češi vraždili v zahraničí

Říjen 2000
Srbsko
Vlastimila N. (55) odsoudili v Srbsku k trestu smrti za podíl na vraždách 4 kamioňáků. Nakonec byl vydán do Česka, má sedět ještě 20 let.

Září 2007
Irsko
David B. (27), jehož v Irsku odsoudili na doživotí za znásilnění a vraždu jisté Sharon Coughlan, si trest odpykává v Česku.


Srpen 2008
Mexiko
Policie objevila rozřezanou mrtvolu Češky (†26). Zavraždil ji její český manžel, motivem byly dluhy a hrozba rozvodu.

Červenec 2013
Egypt
Za vraždu manželky Moniky (†36) a dcerky Klárky (†8) v hotelu v Hurghadě byl letos na 28 let odsouzen Petr Kramný (38).

Srpen 2013
Indie
Mrtvou Češku (†24) našla policie v hotelu na pláži ve městě Kalangut. K vraždě se záhy přiznal její o pět let mladší partner.

Říjen 2015
Anglie
Marek H. (29) a Tereza L. (21) utýrali miminko, o které se starali. On dostal doživotí, ona 5 let, vraždu svalovali na ducha...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.