Neslavný konec obávaného šéfa Islámského státu: Žije pod zemí a je paranoik! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Neslavný konec obávaného šéfa Islámského státu: Žije pod zemí a je paranoik!

Šéf IS káže svému lidu.
Šéf IS káže svému lidu. (Foto: ara)

Už vůbec nepřipomíná nelítostného bojovníka. Zarostlý a věčně rozcuchaný šéf Islámského státu Abú Bakr al-Bagdádí (45) dnes spí v obavách ze spojenců ve sklepním krytu, na sobě má neprůstřelnou vestu a v každém kolem sebe vidí zrádce.

Ačkoli se v obléhaném iráckém městě Mosul ukrývá pod zemí jako krysa, neustále všem džihádistům pod ostrou palbou vydává rozkazy, že musí bojovat až do úplného konce. Situaci kolem Bagdádího zjistil agent, kterému se v přestrojení podařilo zabydlet mezi jednotkami IS a posílá zprávy irácké a pešmerské armádě. Jde prý o bývalého člena Al-Káidy, který přešel ke spojeneckých vojskům a nyní pracuje pro kurdskou rozvědku.  

Bagdádí se s hroutícím se režimem stal extrémně paranoidním. Všude kolem sebe vidí zrádce, neustále podepisuje rozkazy k popravám, i svých nejbližších druhů. Když už někdy svlékne neprůstřelnou vestu, ihned si na sebe navlékne vestu sebevražednou. Bojí se padnout živý do rukou nepřátel... Kolem sebe má pořád tlupu malých dětí, které naučil špehovat ostatní a kteří mu donášejí »zaručené« zprávy, kdo z jeho vedení ho právě zradil... 

Víte, že...
...Abú Bakr al-Bagdádí se narodil v Iráku a původně se jmenoval Ibrahim Awwád Ibrahim Alí al-Badrí? Byl vůdcem irácké odnože al-Káidy, později založil Islámský stát.

Abú Bakr al-Bagdádí na civilním snímku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.