Nový český rekord padl na Vysočině: V Putimově zavlálo 1657 vlajek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nový český rekord padl na Vysočině: V Putimově zavlálo 1657 vlajek!

Jako vlajky se objevili i draci, které namalovaly děti.
Jako vlajky se objevili i draci, které namalovaly děti. (Foto Aha ! – Vlaďka Hradská)

Vlajky byly na plotech, střechách, plošině i na upečených buchtách! Tak to včera vypadalo v obci na Vysočině s 265 obyvateli. Padl tam nový český rekord v počtu vyvěšených českých vlajek.

Miroslav Marek z agentury Dobrý den, který rekord zaznamenal do České knihy rekordů, napočítal v obci 1657 českých vlajek. „Zapojil se každý, kdo mohl. Na jednoho obyvatele připadá více než šest vlajek. Další vlajky visí i na různých rozhlednách. Byly bychom rádi, aby se za dva roky k nám připojila celá republika. To si připomeneme sté výročí vzniku Československa,“ poznamenal Marek.

Obyvatelé Putimova se do vytvoření neobvyklého rekordu pustili s nadšením. Děti malovaly draky s českou vlajkou, ženy pekly buchty, hasiči lezli po střechách a vyvěšovali symbol české státnosti. Ten byl na každém plotě. „Kromě vlajky jsem vystavil i transparent s heslem Česká hruška Čechům a lahví hruškovice. Nalít si může každý, kdo má chuť,“ řekl jeden z místních, Filip Šimon.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.