Unesl Aničku Parsifal? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Unesl Aničku Parsifal?

Klára Mauerová se svou Aničkou.
Klára Mauerová se svou Aničkou. (: Archiv)

BRNO – Policie stále pátrá po Aničce Mauerové (13), která před jedenácti dny zmizela z brněnského Klokánku. Rodina Aničky a týraného Ondřeje (8) patřila k příznivcům sekty Hnutí Grálu. Hovoří se také o tom, že Aničku mohla unést nebezpečná odnož sekty známá pod názvem Imanuelité. Založil ji uprchlý Jan Ditrich Dvorský známý pod pseudonymem Imanuel Parsifal.

Samotná sekta Hnutí Grálu se však od této větve distancuje. „Od těchto lidí se Hnutí Grálu vždy jednoznačně distancovalo, a to už v období, kdy začali rozvíjet nepřijatelné osobní aktivity, díky nimž vešli později mediálně ve známost,“ uvedl Jan Palouček, označující se za zástupce vedoucího Hnutí Grálu v České republice.

Policie stále vyšetřuje verzi, že Aničku někdo unesl. Pak by to mohl být někdo ze sekty. „O členech sekt je známo, že drží při sobě. Je to takový stát ve státě, mají vlastní hierarchii a zákony. Pokud se jednomu z nich něco stane, jsou ostatní povinni mu pomoci, jak jen to jde. Nezřídka při tom dochází k porušování zákona,“ řekl Aha! Karel Stárenský, který se dlouhodobě zabývá studiem sekt. Konkrétně odnož Imanuela Parsifala v minulosti nechvalně proslula tím, že její členové neposílali děti do škol a docházelo u nich ke zpronevěře peněz. Dvorský alias Imanuel Parsifal vydal v roce 1994 knihu Syn člověka. Ta hlásala příchod tisícileté mystické říše. Prohlašoval v ní o sobě, že je Mesiáš předurčený zachránit před zkaženým světem ty, kteří ho budou následovat. S případem bylo podle policistů spojeno mnoho majetkových podvodů. Do sekty totiž vstoupila řada lidí, kteří Parsifalovi darovali veškerý majetek. Dvorský byl i s družkou Lucií Dvorskou, dcerou herečky Mileny Dvorské, v roce 1995 obviněn z ohrožování mravní výchovy mládeže, protože vlastní dvě dcery neposílali do školy. Ani po 12 letech nebyl nedopaden.

Nejnebezpečnější sekty u nás

  • Svědci Jehovovi – odmítají transfuzi krve, neslaví Vánoce, prý má přijít Armageddon.
  • Scientologové – likvidují své věřící tím, že je formou psychického nátlaku činí na sobě zcela závislými, postupně je připraví o osobní majetek.
  • Satanisté – slouží tzv. Černou mši, přijímají tělo i krev svého pána z lebečního kalichu, pijí krev oběti smíchanou s močí účastníků této svátosti u kříže, který je obrácen směrem dolů. Černou mši často provází násilí, surovost, sexuální deviace a bestiální krutost, požívají též drogy.

22.5.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.