Divoký víkend v Brně! Největší ohňostroj v Evropě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Divoký víkend v Brně! Největší ohňostroj v Evropě!

Obří světelná show čeká Brno ještě dnes a ve středu.
Obří světelná show čeká Brno ještě dnes a ve středu. (pro Aha! – Igor Zehl)

BRNO – Harmoniky, kejklíři a výstavy – tak probíhal víkend v Brně. Na třítýdenní tradiční slavnost »Brno – město uprostřed Evropy« se přišly podívat tisíce lidí. K vidění byla i obří pyrotechnická show!

V rámci oslav otevřela návštěvníkům své dveře většina brněnských divadel a galerií. Zároveň s tradiční oslavou probíhala i »Noc kejklířů«. Tu zakončil pompézní ohňostroj a soutěžní přehlídka komponovaných ohňostrojů z celého světa, která byla největší akcí svého druhu v Evropě. „Diváci mohli vidět proměnu barev, ohňové vějíře, magické květy, kotouče jisker a rychle se střídající obrazce. Vrcholem byla ohňová brána sahající do tmavé oblohy,“ řekl designér ohňostroje Ivan Martinek.

Taková několikaminutová show se přitom může vyšplhat až do milionů. Tolik podle odborníků stál i brněnský ohňostroj.

Právě proto, že nejvíce diváků přilákal ohňostroj, je v Brně k vidění stálá výstava popisující historii a současnost ohňostrojových show. Dnes večer budou také kouzlit se světelnými efekty na obloze pyrotechnici z jižní Afriky, ve středu se pak ještě představí loňští vítězové z Portugalska.

Mezi zajímavosti letošního festivalu patří i možnost večerního výstupu na věž Staré radnice, nejstarší světské stavby ve městě. Z více než šedesátimetrové výšky lze přehlédnout celý střed Brna i efekty prozářenou oblohu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.