Topolánek zpíval se Šulákovou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Topolánek zpíval se Šulákovou

Hvězdami dne bylo improvizované duo Šuláková, Topolánek
Hvězdami dne bylo improvizované duo Šuláková, Topolánek (pro Aha!– Michal Vlček)

FRENŠTÁT pod RADHOŠTĚM – „Jsem tu za poslední půlrok už podruhé a moc se mi tu líbí. Doufám, že má návštěva přispěje k dobrým vztahům mezi Českou republikou a Valašským královstvím.“ Těmito slovy včera zahájil do valašského kroje nastrojený premiér Mirek Topolánek (ODS) osmý ročník hudebního festivalu Setkání cimbálových muzik Valašského království.

Kromě valašských cimbálovek se představily i soubory z Polska a ze Slovenska. Největšího aplausu se však dočkala dvojice, která improvizovaně vznikla přímo na pódiu. K mikrofonu se blížila královna matka Valašského království Jarmila Šuláková, vtom se k ní přitočil Topolánek a nabídl jí, že ji doprovodí. Netradiční duo zazpívalo populární valašskou lidovku Nasela si žitečka. „Líbilo se mi, jak pan politik zpíval. Myslela jsem, že oni jen sedí v té velké budově a hádají se,“ svěřila se Nedělnímu Aha! devítiletá Vendulka.

V podvečer premiér Topolánek zavítal i na poutní slavnost ve Vilémovicích na Havlíčkobrodsku, kde se s hejtmanem kraje Vysočina Milošem Vystrčilem zastavil u nejstaršího stromu ve střední Evropě – tisu červeného, jehož stáří se odhaduje na 1000 let! Topolánek pak na narážku okolostojících prohlásil: „Topol je dobré dřevo, dobré na rakve.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.