2 holčičky nepřežily otravu plynem! 5 dalších lidí v nemocnici | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

2 holčičky nepřežily otravu plynem! 5 dalších lidí v nemocnici

2 holčičky nepřežily otravu plynem.
2 holčičky nepřežily otravu plynem. (Foto: ara)

Otravu oxidem uhelnatým nepřežily dvě školačky v rodinném domku v Bujanově na Českokrumlovsku, jejich malý bráška skončil v nemocnici spolu s maminkou a dalšími dvěma muži. Při zásahu se přiotrávil i policista.

Záchranáři dostali hlášeni o dětech v bezvědomí v sobotu hodinu před půlnocí. „Už při vstupu do domku se záchranářům spustil alarm detekující oxid uhelnatý. Uvnitř nalezli tři děti a dva dospělé v bezvědomí a jednoho dezorientovaného muže,“ popsala mluvčí záchranky Petra Kafková.

Spolu s policisty nejprve všechny z domu vynesli. Dvě děvčátka nedýchala. „Přes veškerou snahu se nepodařilo děti oživit. Třetí bylo napojeno na plicní ventilaci a skončilo na jednotce intenzivní péče,“ dodala Kafková. Kromě malého chlapce skončil v nemocnici dva dospělí muži, matka dětí a jeden ze zasahujících policistů.
„To se nemělo stát. Ty holčičky chodily za mými vnučkami. Měl jsem je rád. Už jsem jim tam byl zapálit svíčku,“ hořekoval včera soused nešťastné rodiny. Podle jeho slov navštěvovaly první stupeň základní školy.

Proč plyn unikal?
Jednou z vyšetřovacích verzí je, že zplodiny unikaly ze zařízení, které vyrábí elektřinu. „Vyšetřování je na samém počátku,“ uvedla policistka Lenka Krausová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.