Strojvůdce projel na červenou, pak skočil pod vlak! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Strojvůdce projel na červenou, pak skočil pod vlak!

Tady k tragédii došlo.
Tady k tragédii došlo. (Foto Aha! – Jiří Nováček)

Strojvedoucí osobního vlaku Milan L. (†52) přehlédl v Brně-Židenicích návěstidlo a se soupravou projel na červenou. Přestože se nikomu z cestujících nic nestalo, neunesl tíhu své odpovědnosti. Spáchal sebevraždu, skočil pod vlak.

K osudnému omylu strojvedoucího došlo na 157,962 kilometru nedaleko židenického nádraží 16. září krátce před sedmnáctou hodinou. Na místo, kde osobák zůstal stát, okamžitě dorazili vyšetřovatelé. „Bylo krátce před čtvrt na osm večer, když nám strojvedoucí řekl, že od rána nejedl a že si skočí do supermarketu hned vedle trati pro něco k jídlu,“ líčil situaci Aha! jeden ze svědků následné tragédie. Nikdo z přítomných v tu chvíli netušil, co má Milan L. v úmyslu.

„Spatřil jsem při projíždění Židenicemi, jak mně do jízdní dráhy vstoupil člověk. I přes okamžité použití rychlobrzdy došlo k jeho sražení a pak i přejetí,“ uvedl do protokolu později strojvedoucí mezinárodního rychlíku, který stojícího muže v kolejišti na místě usmrtil.

„Byl to neuvěřitelně svědomitý a spolehlivý člověk. Proč tohle udělal, se už nikdo nedozví. Zřejmě neunesl, že udělal chybu. Nikomu se ale přece nic nestalo... Zůstala po něm manželka a dvě děti,“ řekl se slzami v očích jeden z jeho kolegů.

„Případ můžeme potvrdit. Čekáme však na ukončení vyšetřování Českých drah a Správy železniční dopravní cesty,“ řekl generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera. Policie případ nekomentovala.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.