Exministryně obrany Parkanová a kauza CASA: Vyhrožují jí oběšením! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Exministryně obrany Parkanová a kauza CASA: Vyhrožují jí oběšením!

Parkanové ztuhl úsměv na rtech.
Parkanové ztuhl úsměv na rtech. (Foto Aha! – Zbyněk Pecák)

Do zpěvu už jí není! Úsměv a nadšení z vítání radaru někdejší ministryni obrany za TOP 09 Vlastu Parkanovou (64) opustily. Vystřídaly je slzy, deprese, obezita a nespavost. Na vině je kauza nákupu letounů CASA. Parkanová je podezřelá, že připravila stát o 819 milionů korun. A kdosi jí v té souvislosti hrozí smrtí!

Soud je stále v nedohlednu, a tak se stav, kdy je Parkanová pouze v roli obviněné podepisuje na jejím zdraví. Obžaloba totiž podle Echo24.cz ani po sedmi letech nebyla s to případ dovést do podoby, kterou by soud přijal a mohl se tak případem zabývat! Jelikož soudkyně Markéta Binderová z Obvodního soudu pro Prahu 6 neuznala ani stěžejní důkaz, kterým byl znalecký posudek dokládající předražení a tím údajné okradení státu, vrátí se tak zpět policii k došetření. „Aktuální nepravomocné rozhodnutí, jímž se věc vrací do přípravného řízení, nemůže být důkazem ničeho. O něčem podobném by bylo možno hovořit až poté, kdy se s argumenty nalézacího soudu ztotožní soud stížnostní. Zatím jen vyčkáváme, jak to dopadne,“ komentoval serveru obhájce Parkanové, advokát Tomáš Sokol. Stížnostním soudem je Městský soud v Praze, a pokud se i ten ztotožní s první instancí, bude jasné, že žalobci v téhle kauze asi úplně zbytečně zničili život několika lidem.

Budeš viset, křičeli na ni
„Útoky a výhrůžky přicházely na ulici i po telefonu. ‚Budeš viset. Půjdeš sedět,‘ křičeli na mě. Následoval pocit trvalého zhanobení a potřeba samoty. Jsme čtyřgenerační rodina od dvacetiměsíční vnučky k devadesátileté mamince. Kromě batolete jsou poznamenáni všichni,“ uvedla deníku bývalá ministryně a místopředsedkyně sněmovny.

Pokud by soud uznal Parkanovou vinou, mohla by dostat až 10 let za mřížemi. Na radu svého advokáta bývalá politička zveřejnila celý spis na internetu.

Přečtěte si
-bello-
10. 10. 2016 • 13:36

Dost mě dostalo, když vyprávěla, že se radila se svou tehdy 10 letou dcerou, jestli tu funkci má vzít a dcera, že prý ano a tak to vzala.Tak jsem si řekla, že jsme v dobrých rukou. Letadlům nerozumím, zato vím, že pokud by byl radar postaven za účelem obranného monitoringu raket z Blízkého/Dálného východu, musely by střely lítat do zatáčky, jak jim ( Topolánkovi a spol. ) trefně vzkázal Putin vědouc, že radar je od amíků směr Ural a Rusko. Parkanová je za zakázky odpovědná, o tom žádná! Neměla to brát! Ani v PS nebyla moc platná, sledovala jsem to v noci a vidím, jak tam sedí , sedí a pak si načančá kabelku a jde, zatímco schůze trvá.A tak furt ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.