Umírající Mary (†5) splnili poslední přání: Svatba 6 hodin před smrtí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Umírající Mary (†5) splnili poslední přání: Svatba 6 hodin před smrtí!

Mary a Damien plánovali svatbu odmalička.
Mary a Damien plánovali svatbu odmalička. (Foto Facebook)

Snad každá dívka odmalička sní o tom, jak v krásných šatech řekne »ano« svému vysněnému muži. A maličká Mary nebyla výjimkou. Jenže všichni dobře věděli, že se svatby určitě nedožije...

Mary (†5) a její nejlepší kamarád Damien (5) měli už ve dvou letech jasno v tom, že se jednou vezmou. Jenže Mary od narození trpěla cystickou fibrózou a chronickým zápalem plic – celá její rodina tak od samého začátku věděla, že se nemocná dívenka z amerického Fort Worth vytoužené svatby nedožije. Ceremoniál jí tedy uspořádali v nemocnici!

Pětiletý vdovec
Damien za svou milou denně docházel do nemocnice, dokonce ji i požádal o ruku! A když lékaři rodičům umírající holčičky sdělili, že už jí moc času nezbývá, bez váhání se rozhodli její poslední přání splnit! Mary oblékli do stříbrných šatiček sladěných s Damienovou šedou košilí a kravatou. Nechyběl samozřejmě ani bílý závoj a růžová tiára. Svatební dort i snubní prstýnky zdobily pohádkové myši Mickey a Minnie... Pouhých šest hodin po improvizovaném obřadu přišla z nemocnice smutná zpráva – Mary své nemoci podlehla a Damien se v pouhých pěti letech stal vdovcem... Nemocniční »svatba« však vzhledem k věku »novomanželů« není platným právním úkonem. Důležitější je ale to, že se umírající dívce splnilo její poslední přání. Nikdy nezapomenu, bráško!
Svět obletěla ještě jedna dojemná fotografie – 11denní Mason na ní s úsměvem objímá svého těžce nemocného brášku Hawka. Stalo se tak ve chvíli, kdy k sobě rodiče dvojčata poprvé položili. Jen šest dní poté Hawk zemřel, v srdci svého brášky však zůstane navždy.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.