Zeman je jako Islámský stát! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zeman je jako Islámský stát!

Zaíd Husajn se znovu drsně otřel o českého prezidenta.
Zaíd Husajn se znovu drsně otřel o českého prezidenta. (Foto Aha! – Martin Pekárek, ČTK, ara)

Ze silného tabáku si zřejmě šluknul vysoký komisař OSN pro lidská práva Jordánec Zaíd Husajn, když prezidenta Miloše Zemana (71) přirovnal rovnou k teroristické organizaci Islámský stát! A jako třešničku přidal označení populista. Důvod? Zemanovy výroky o migrantech vyznávajících islám!

Českého prezidenta může utěšovat skutečnost, že v této vybrané společnosti »politických demagogů a blouznivců« není sám. „Co má Geert Wilders (šéf nizozemské pravicové strany) společného s Trumpem, (maďarským premiérem Viktorem) Orbánem, Zemanem, (rakouským kandidátem na prezidenta Robertem) Hoferem, Le Penovou, (představitelem britských nacionalistů Nigelem) Faragem, to má také společného s Islamským státem,“ citoval portál Time z Husajnova projevu na konferenci v Haagu.

„Populisté využívají polopravdy a přílišné zjednodušování, což jsou dva skalpely největších propagandistů,“ řekl Husajn s tím, že perfektním prostorem jsou pro ně internet a sociální média. Ačkoli Husajn zmínil řadu politiků, hlavním terčem jeho kritiky byl Wilders. Ten zveřejnil volební manifest, v němž v případě získání moci slíbil zavření všech mešit v zemi či zákaz přistěhovalectví z muslimských zemí. Jeho partaj je v čele průzkumů...

Už jednou obviňoval
Husajn už na podzim 2015 dal najevo své znepokojení nad »xenofobními veřejnými projevy, včetně islamofobních výroků«´prezidenta Zemana. Tehdy také obvinil Českou republiku ze systematického porušování práv uprchlíků, kteří do země dorazili od loňského srpna.

Co na to Hrad?

„Ano, pan prezident bude dál bránit ČR před nebezpečím terorismu, se kterým je migrace spojena. Žádný komisař nebude naší zemi diktovat,“ ohradil se proti Husajnovým výrokům Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

Milošovy výroky, které se Husajnovi asi nelíbí:

„Nepřítelem je anticivilizace táhnoucí se od severní Afriky až po Indonésii. Žije v ní na dvě miliardy lidí a financovaná je dílem z prodeje ropy, dílem z prodeje drog.“

„Já řekl, že islám je náboženstvím nenávisti. A za tím si stojím, protože tento můj výrok nevyplynul z žádného předsudku, ale ze studia islámských textů.“

„Umírněný muslim je contradictio in adjecto, tedy protimluv, stejně jako contradictio in adjecto je umírněný nacista.“

„Netvrdím, že všichni muslimové jsou teroristé, tvrdím, že všichni teroristé jsou muslimové.“

„Přijdeme o krásu žen, protože ty budou zahaleny v burkách od hlavy po paty včetně obličeje, kde máte jen takovou látkovou mřížku.“

„První věta zní: Nikdo vás sem nezval. Druhá věta: Když už tady jste, tak musíte respektovat naše pravidla, stejně jako my respektujeme pravidla, když přijedeme do vaší země. Třetí věta: Když se vám to nelíbí běžte pryč.“

Politolog: Chtějí požár!

„Když se proti islámskému nebezpečí staví jako hráz národní identita, stává se z ní taktéž svého druhu náboženství, respektive začíná více plnit tuto roli. To může rozpoutat spirálu násilí, která zažehne požár.

A to islamisté chtějí. V tomto smyslu jsou pak Miloš Zeman nebo Le Penová nejlepšími spojenci radikálních islamistů, poněvadž dělají přesně to, co radikální islamisté chtějí, abychom dělali,“ říká Josef Mlejnek z Institutu politologických studií Fakulty sociálních věd UK.

 



Přečtěte si
hejhej
8. 9. 2016 • 18:20

stacho: Myslíš si, že jsi vtipný???? Hóódně trapný.

st.rec
8. 9. 2016 • 07:44

Sem tam zmizí nějaký koment,takže znova,slavný zadek husy nebo jak se husí zadek překládá ať drží,mlčí,mají přece stejnou víru a připrchlíků můžou do pouště nabrat milióny.

vlaku
7. 9. 2016 • 20:24

Náš prezident je borec. Přímočarý, vtipný, chytrý a není žádný oportunista. Miluje život a nestydí se za to, že mu chutná zabíjačka, slivovička a že ho stromy dobíjejí. Který z těch jeho porevolučních předchůdců byl otevřenější ?

stacho
7. 9. 2016 • 13:59

Měl by dostat pozvánku od šéfa kremátorky na grilovačku....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.