Ministr Babiš vyjasnil pravidla: Údaje k EET už od září! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Ministr Babiš vyjasnil pravidla: Údaje k EET už od září!

Ministr financí Andrej Babiš.
Ministr financí Andrej Babiš. (Foto ČTK)

Už od září začne podnikatelům ministerstvo financí přidělovat autorizační údaje k elektronické evidenci tržeb (EET). Ti si je mohou vyzvednout osobně, ale i elektronicky na jakémkoliv finančním úřadě.

„Jedná se o první a důležitý krok k evidenci tržeb. Je důležité, aby podnikatelé své žádosti nenechávali na poslední chvíli,“ zdůraznil ministr financí Andrej Babiš (61, ANO). Podnikatel se pak pomocí získaných autorizačních údajů přihlásí na webu www.e-trzby.cz. a v dané aplikaci může získat digitální certifikát. Ten je nutné nainstalovat do pokladního zařízení, jehož prostřednictvím bude tržby evidovat.

Finanční správa však bude podle Babiše benevolentní. EET bude v první fázi spuštěna od 1. prosince letošního roku pro hotely a restaurace, pro další firmy v následujících měsících. Babiš uvedl, že stánkový prodej občerstvení bez zázemí pro hosty, například na festivalech, získal odklad o rok a čtvrt. Prodeje přebytků ze zahrádek se EET netýká, stejně jako neziskových provozů, třeba školních jídelen.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.