Dítěti uvízl prst v posteli. Hasiči ji museli rozřezat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Dítěti uvízl prst v posteli. Hasiči ji museli rozřezat!

Vyprošťování z kovové pasti trvalo jen několik minut.
Vyprošťování z kovové pasti trvalo jen několik minut. (pro Aha!: HZS Luhačovice)

LUHAČOVICE – Tragédií málem skončila nevinná hra malé holčičky (14 měsíců) z Luhačovic. Chvíle nepozornosti zapříčinila, že batole v nestřeženém okamžiku strčilo čtyři prstíky do dírkovaného rámu kovové manželské postele. Pomoci museli hasiči!

Tragédií málem skončila nevinná hra malé holčičky (14 měsíců) z Luhačovic. Chvíle nepozornosti zapříčinila, že batole v nestřeženém okamžiku strčilo čtyři prstíky do dírkovaného rámu kovové manželské postele. Pomoci museli hasiči!

Křik nešťastné holčičky přivolal rodiče. Tři dívčiny prstíky dokázali z kovové pasti vyprostit, čtvrtý však uvízl pevně vevnitř a nešlo s ním hnout, navíc začínal rychle natékat. Zoufalá matka okamžitě zavolala na pomoc hasiče. „S prstíkem se nedalo vůbec manipulovat, byl k němu velmi špatný přístup, museli jsme proto kovový rám rozstřihnout speciálním hydraulickým zařízením a děvčátko převézt na naši stanici,“ líčí dramatické okamžiky mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

V hasičské dílně pak byl zbytek kovového rámu uchycen ve svěráku a na scénu nastoupila pilka na železo. „Holčička byla naštěstí velmi statečná. I když jí uvězněný prstík musel hodně bolet, nehýbala se a umožnila tak rychlé rozřezání kovu. Po pár minutách byl prst opět na svobodě,“ doplnil Mitáček. Šťastní rodiče pak holčičku naložili do auta a odvezli ji na úrazové oddělení zlínské nemocnice.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.