Účetní Michal V. (46) obral podnikatele o 15 milionů: Ubodal ho 2 dny před Vánocemi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Účetní Michal V. (46) obral podnikatele o 15 milionů: Ubodal ho 2 dny před Vánocemi!

Obžalovaný ukázal policii místo v řece, kam hodil nůž.
Obžalovaný ukázal policii místo v řece, kam hodil nůž. (Foto PČR)

Je to nelítostný sobecký vrah bez zodpovědnosti a ohleduplnosti! Tak znalci vyhodnotili Michala V. (46), který loni dva dny před Vánocemi ubodal majitele benzinek na Trutnovsku Jana Z. (†56), jemuž vedl účetnictví. Policie ukončila vyšetřování případu. Hrozí mu až doživotí.

K vraždě obchodníka se účetní doznal a čin do detailu popsal. „Po celou dobu vyšetřování však řešil pouze svoji situaci a litoval se,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková. V žebříčku životních hodnot stavěl na přední místo peníze, které získával podvodným způsobem jako externí účetní. Nejčastěji je pak utrácel při hraní na automatech. Za gamblera se ale nepokládal.

Peníze byly i motivem vraždy. Když Jan Z. zjistil, že ho Michal V. manipulacemi v účtech připravil o více než 15 milionů a šel k němu domů kvůli úhradě dluhu, účetní ho napadl. Při potyčce mu zlomil páteř a zasadil mu 39 ran.

Pak zajel koupit igelitové pytle a čistič k uklizení mrtvoly a vyčištění stop. Zabalené tělo chtěl dát do auta podnikatele, ale kvůli obavě z prozrazení ho nakonec schoval pod přístřešek na zahradě. Podnikatelův mobil a nůž hodil do řeky, klíč od auta ke kontejneru na odpadky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.