Známé tváře chtějí do Senátu: Baleťák i rasistka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Známé tváře chtějí do Senátu: Baleťák i rasistka!

Vlastimil Harapes
Vlastimil Harapes (Foto ara)

Pane senátore, paní senátorko! Po tomto oslovení a platu s náhradami kolem 100 tisíc letos zatoužily i nečekané tváře. A protože včera vypršela lhůta, do níž se bylo nutné o kandidaturu do horní komory přihlásit, přináší vám Aha! výběr těch nejzajímavějších uchazečů o politickou slávu.

František »Čuňas« Stárek (63), bývalý disident, Praha 6 za ODS
Za totality byl odsouzený za vydávání samizdatového časopisu Vokno. Po revoluci pak zaměstnanec civilní kontrarozvědky BIS. Nyní pracuje v Ústavu pro studium totalitních režimů a nechal se vyfotit na člunu jako prezident Miloš Zeman.

Vlastimil Harapes (70), baletní mistr, Praha 6 za ANO
Harapes se baletu věnoval přes 40 let, hlavně v Národním divadle. Hrál i ve filmech, třeba Den pro mou lásku či Jak vytrhnout velrybě stoličku. Nyní působí na Mezinárodní konzervatoři Praha.

Felix Slováček (73), hudebník, Praha 10 za Stranu soukromníků
Saxofonista, klarinetista, hudební skladatel a dirigent, který dlouho působil v doprovodné kapele Karla Gotta. V poslední době zaujal hlavně nevěrou. Manželku Dagmar Patrasovou podvádí s mladou výtvarnicí.

Josef Zimovčák (59), cyklista, Hodonínsko za ANO
Mnohonásobný mistr světa v jízdě na vysokém kole, který na něm dokázal úspěšně zdolat jako první na světě Tour de France a projel i závod Giro d‘Italia. Angažuje se i v podpoře onkologicky nemocných dětí.


Alena Vitásková (59), šéfka ERÚ, Ostrava za Úsvit
Kvůli kauze solárních elektráren v Chomutově byla šéfka Energetického regulačního úřadu nepravomocně odsouzená na 8,5 roku. Vinu odmítá. Senát by případně musel rozhodovat o zbavení imunity.

Liana Janáčková (62), starostka, Ostrava za Nezávislé
Jednu zkušenost už starostka Mariánských Hor a Hulvák Liana Janáčková se Senátem má (2004 až 2010). Proslula kontroverzními výroky na adresu romské menšiny. Na nahrávce se sama označuje za rasistku.

Josef Váňa (63) žokej, Karlovy Vary za ANO
Osminásobný vítěz slavného dostihu Velká pardubická a velká postava českého turfu má zkušenosti z komunální politiky, je druhým místostarostou v Chyších na Karlovarsku. Před 6 lety neuspěl ve volbách do Sněmovny.

Stanislav Huml (61) poslanec, Mělník za ČSSD
Někdejší policista a hvězda dopravního zpravodajství Snídaně s Novou proslul kontroverzními postoji. Naposledy se zastal své kolegyně Nytrové, která dala rovnítko mezi homosexuály a pedofily.



Přečtěte si
ad-ga
9. 8. 2016 • 16:24

Umění a politika nejdou k sobě. Každý se má držet svého. A Váňa jako senátor? haha

hejhej
9. 8. 2016 • 14:33

Do úplně zbytečného senátu za 100 000,- měsíčně . Kdyby dostávali zbyteční senátoři paušál 10 00,- měsíčně, tak by zájem nebyl. K čemu je v senátu baleťák, žokej ( při vší úctě k jeho bývalé kariéře, ale když promluví hrůza..), kur.evník Slováček ( který taky když promluví hrůza a ještě se svým řečem přiblble směje) a mnoho dalších budoucích vyžírek. Takoví mají být přínosem ????? Jde jim jenom o prachy

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.