Matka nechala syna (1,5) zavřeného v autě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Matka nechala syna (1,5) zavřeného v autě!

Na místě, kde paní Válová rozbila okénko, aby dítě z auta vysvobodila, zůstaly střepy.
Na místě, kde paní Válová rozbila okénko, aby dítě z auta vysvobodila, zůstaly střepy. (Foto: Jana Ulrichová)

Zavřeného v autě nechala v Žatci matka svého synka (asi 1,5). Bylo před polednem, auto stálo na parkovišti na slunci a dítě v něm viselo bezvládně v sedačce. Kolemjdoucí si ho naštěstí všimli, paní Válová neváhala, rozbila okénko a chlapečka z výhně vysvobodila.

„Jela jsem na polikliniku. Zastavila jsem tam na parkovišti, vyndala jsem z auta psy a uvázala je u plotu ve stínu. Když jsme jim nesla misku s vodou, všimla jsem si chlapečka ve vedlejším autě,“ popsala zachránkyně. Dodala, že vypadal, jako by zkolaboval.

„Klepala jsem na něj. Nějaký pán zkoušel auto rozhoupat, dítě ale na nic nereagovalo,“ řekla. Zavolali proto policii. Než ale hlídka dorazila, rozhodli se chlapečka navlečeného do kalhot, bot, trička a svetru z auta vysvobodit. „Zvažovali jsme to. Není to jen tak zničit někomu auto. Nakonec jsme se k tomu ale odhodlali. Okénko jsme rozbili trubkou, kterou nám někdo podal. Chlapečka jsme vytáhli, svlékli a osvěžili ho vodou. Byl zpocený, celý rozpálený a malátný. Probírat se začal, až když přijeli policisté,“ vylíčila.
S matkou dítěte se vůbec neviděla. Ta přišla k autu, až když bylo po všem. „Byla u lékaře s druhým dítětem. Chlapeček v autě tvrdě usnul, a proto ho prý nechtěla budit. Podle ní šlo o minuty,“ uvedla policejní mluvčí Marie Pivková. Svědci včetně Ireny Válové to ale viděli jinak. „Byli jsme tam dobrých dvacet minut. Podle parkovacího lístku byl chlapeček uvnitř přes hodinu. Právě proto jsme nakonec okno rozbili,“ uvedla.
Chlapeček byl v sedačce, měl teplé oblečení včetně svetru. Na první pohled nebylo jasné, zda tvrdě spí nebo kolabuje.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.