Nouzové přistání Boeingu 777: Porod v oblacích! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Nouzové přistání Boeingu 777: Porod v oblacích!

Fotografie
Fotografie (internal)

„Musíme nouzově přistát,“ ohlásil nečekaně pilot saudsko-arabských aerolinek na lince Džidda – New York. O závadu letadla či teroristický útok ale nešlo, na svět se totiž rozhodl přijít další cestující! Holčičku porodila nejmenovaná žena přímo na palubě Boeingu 777.

O mimořádném přistání podala posádka hlášení, když letěli nad Severním Irskem. V tu chvíli totiž nejmenovanné Saudce praskla voda a porod ve výšce přes 9 tisíc metrů byl na spadnutí. Rozhodnutí pilotů proto znělo jasně: „Otáčíme letadlo, míříme na Londýn!“

Rodící ženě asistovaly letušky, takže když boeing přistál na letišti v Heathrow, v rukou už svíraly novorozenou holčičku. Společný snímek pak jeden z cestujících umístil na Facebook. Matka i dítě jsou v pořádku. Jakou bude mít národnost?
Paluby letadel se považují za výsostná území, v nichž jsou registrovány. V tomto případě tedy bude mít dítě saudskou národnost. Výjimkou jsou ovšem USA, které uznávají tzv. Ius Soli, čili právo místa, podle něhož dítě nabývá státní občanství toho státu, na jehož území se narodilo. Aby se ale stala dívka Američankou, musela by se narodit ve vzdálenosti do 22 km od americké pevniny. 2745145:gallery:true:true

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.