Čeká nás studený květen! Bude jenom pršet a pršet! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Čeká nás studený květen! Bude jenom pršet a pršet!

 (: Profimedia)

PRAHA – Katastrofa s nekončícím suchem se nekoná! Květen má být podle meteorologů ve znamení zamračené oblohy a dešťů. Konečně.

Slunce a teplejšího počasí si podle meteorologů máme užít do konce tohoto týdne. Pak přijde změna. Podle meteorologů se k nám teprve teď vrací normální dubnové počasí.

„Noční teploty se budou pohybovat kolem 10 až 4 stupňů, odpoledne by mohly být 14 až 20°. Koncem měsíce by mohly teploty vystoupat až na 23 stupňů,“ popsal budoucí vývoj Pavel Jovanovič z Českého hydrometeorologického ústavu. „K ránu se mohou dokonce místy pohybovat přízemní teploty kolem mínus pěti stupňů.“

Do konce týdne můžeme tedy očekávat postupné zhoršování počasí. Nejhůře dopadneme o víkendu. Bude pršet a bude zima.

Vše se přitom děje proti obvyklému chodu věcí. Květen patří před létem k těm teplejším měsícům. Letos ale bude chladnější než duben. Počasí se prostě opravdu zbláznilo. Pamětníkům ovšem připomíná rok 1947, kdy bylo takové sucho, že na Ukrajině došlo k hladomoru.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.