9 krav na dálnici! 2 mrtví! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

9 krav na dálnici! 2 mrtví!

V tomto automobilu zahynuli dva mladíci.
V tomto automobilu zahynuli dva mladíci. (pro Aha! – HZS Vysočina)

JIHLAVA – Stádo krav ze zemědělského družstva v obci Loket na Benešovsku v sobotu večer prolomilo oplocení výběhu, dostalo se na dálnici D1 do jízdního pruhu směrem na Prahu. Během několika okamžiků způsobily krávy na silnici tři vážné nehody, při nichž zemřeli dva mladí muži (†28, †34) a tři osoby skončily se zraněním v nemocnici.

Stádo prolomilo oplocení

První auta se s dvěma kravami srazila na 66. kilometru dálnice D1 nedaleko Lokte. „Maďarský kamion Scania se střetl s kravami a do něj narazil osobní automobil Ford Escort. Zranily se dvě osoby, které odvezla záchranná služba. Jedna z krav byla na místě mrtvá, druhou utratil přivolaný veterinář,“ popsala mluvčí hasičů Denisa Vrbová.

Další dvě zatoulané krávy byly hasičům nahlášeny na 67. kilometru dálnice. „Než jsme stačili zaběhlá zvířata odchytit, způsobila kolem desáté hodiny tragickou nehodu osobního auta VW Golf, při níž byli dva muži na místě usmrceni,“ řekla Vrbová. „Třetí muž z havarovaného vozu skončil se zraněním v pelhřimovské nemocnici,“ dodal Lukáš Kettner z jihlavské záchranky.

K poslední, třetí nehodě došlo také na 67. kilometru dálnice. „Řidič osobního auta svůj vůz neubrzdil a narazil do sraženého zvířete. Kolize se naštěstí obešla pouze se škodou na majetku,“ řekl středočeský policejní mluvčí Pavel Truxa.

Kolem půlnoci dostali hasiči zprávu, že kolem dálnice se toulá dalších šest kusů krav. „Odchytili jsme je a ve spolupráci s policií uklízeli dálnici a pomáhali odtahové službě,“ dodala mluvčí hasičů.

Zvířata na silnicích

28. 4. 2007 – Na dálnici D1 na Benešovsku se s krávou srazilo osobní auto. Došlo jen ke škodě na majetku.
27. 4. 2007 – Kolizi s krávou řešili policisté v pátek u Losiné na Plzeňsku. Narazil do ní řidič Škody Octavia, sjel mimo vozovku, přejel přes pole a narazil do stromu. Vyvázl s lehkými zraněními.
24. 4. 2007 – V noci na středu způsobil nehodu čtyř aut a kamionu býk na silnici mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou na Přerovsku. Při nehodě byli zraněni dva lidé, býk uhynul.
10. 2. 2007 – Tragicky skončila srážka osobního vozu hyundai s jelenem u Svoru na Českolipsku. Srážku nepřežil řidič (†58) ani zvíře.

30.4.2007

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.