Nemocný Back štěká o pomoc! Když nenajde pána... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Nemocný Back štěká o pomoc! Když nenajde pána...

Aha! pomáhá najít Backovi nového pána.
Aha! pomáhá najít Backovi nového pána. (Foto Aha! – Jiří Čada)

Poslední dny života možná zbývají osmiletému německému ovčákovi Backovi. Ošetřovatelé v jihlavském útulku pro něj zoufale hledají nového pána. Když se jim to nepodaří, zřejmě jej veterinární lékařka bude muset uspat navěky.

„Trpí těžkou bolestivou artrózou kloubů,“ řekl Aha! šéf útulku Aleš Toman. Psího tuláka pracovníci útulku našli letos v únoru v Hybrálci u Jihlavy. Zchromlý v zuboženém stavu ležel na podmáčené louce za zahradou, kde byl na námluvách. „Původní majitelé ho patrně krmili jen tím, co jim zůstalo na talíři. Nedostával žádné vitaminy, a to se podepsalo na jeho zdraví,“ míní Toman.


Pes výrazně kulhá! „Doživotně je odkázán na léky zmírňující bolesti kloubů. Léčba není drahá, ale potřebuje větší péči, než jakou mu můžeme poskytnout při počtu psů, které tu máme,“ vysvětluje Aleš Toman, který nyní čeká na rozhodnutí veterináře. Back má poslední šanci. Najde se dobrá duše, která se o něho postará?

Přečtěte si
-bello-
18. 5. 2016 • 22:52

petrmetr ten pes dostává normální lidský nesteroidní antirevmatika, popř. analgetika a ta jsou za babku navíc k jeho váze bere minimum.Horší je, že strašně trpí.Kdo si vezme psa, který nemůže chodit?A jak dlouho to ten pes vydrží? Uspání a konec jeho trápení vidím já reálný.Chudinka zvíře

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.