Uááá! O víkendu má být 30°C! Až 70 procent lidí si bere na pondělí dovolenou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Uááá! O víkendu má být 30°C! Až 70 procent lidí si bere na pondělí dovolenou!

Na koupališti v pražském Podolí bylo včera plno. Modrá obloha jako vymetená a jemný teplý vánek.
Na koupališti v pražském Podolí bylo včera plno. Modrá obloha jako vymetená a jemný teplý vánek. (Aha! – Kateřina Kalibánová)

PRAHA – Kalendář sice ukazuje teprve konec dubna, Česko ale čeká o víkendu skutečná výheň. V sobotu má být 30°C ve stínu! Saharaléto začíná.

..

Až třicetistupňová vedra vydrží i v první polovině příštího týdne. „Jen na severovýchodě republiky bude o něco málo chladněji,“ sdělila Jiřina Švábenická z Českého hydrometeorologického ústavu.

Díky úternímu státnímu svátku si navíc řada lidí sluneční víkend prodlouží na čtyři dny. Odhaduje se, že dovolenou si na pondělí už vypsalo až 70 procent zaměstnanců! Volno si hromadně berou například zaměstnanci obchodních firem. „Nemá smysl, abychom byli v práci, když naši klienti také nepracují,“ řekl nám personální ředitel jedné brněnské firmy Vladimír Pentlička. Stejná situace nastane i o týden později – i v tomto případě připadá na úterý státní svátek. I jim dává dlouhodobá předpověď naději na krásné počasí.

Také květen bude totiž podle meteorologů teplotně nadprůměrný a na dešťové kapky hodně skoupý…

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.