Lucka a Nikolka z havarovaného autobusu: Řidič jel rychle! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Lucka a Nikolka z havarovaného autobusu: Řidič jel rychle!

Autobus skončil po nehodě na boku.
Autobus skončil po nehodě na boku. (Foto Blesk - David Malík)

Na výlet jen tak nezapomenou. Děti z havarovaného autobusu si prošly peklem. O cestě na Hrad vyprávěly včera dvě školačky Lucinka (11) s Nikolkou (10) z Vejprt na Chomutovsku.

Podle dívek a jejich rodičů jel řidič ve středu rychle. „Vyjížděli jsme v sedm hodin od školy a už za 25 minut jsme byli v Chomutově. Seděla jsem v uličce, a když paní učitelka zakřičela: chytněte se, já se chytla tyče, o kterou jsem se nakonec praštila do hlavy a na chvíli omdlela,“ říká Nikolka, která seděla vedle Lucky.

„Já se pořezala o střepy z rozbitého okénka. Střepy jsem měla ve vlasech ještě do doby, než mě vyzvedla v nemocnici maminka. Tam navíc zjistili, že jsem si hnula s krčním obratlem,“ dodává Lucinka. A to se na Hrad moc těšily. „Už nikdy nechci jet autobusem. Raději půjdu pěšky,“ tvrdí stále otřesená školačka. O nehodě nechtěly vyprávět ani dvě učitelky. „Nechtějte, abych vám líčila tu nehodu,“ uzavírá jedna z nich.

Video se připravuje ...
Děti tahaly učitelky

Nejvážněji zraněná školačka z autobusu havarovaného ve středu u Panenského Týnce, je po operaci a mimo ohrožení života. Ředitel Základní školy ve Vejprtech Tomáš Kluc poděkoval svým kolegyním, učitelkám. „Většinu dětí dostaly ven z autobusu před příjezdem záchranky. A řidiči, kteří u nehody zastavili, jim pomohli zvednout sedačky, pod nimiž byly zraněné děti zaklíněny,“ popsal a dodal: „Na dálku bych chtěl poděkovat těmto čtyřem řidičům.“

Řidiče nevyslechli

Zranění řidiče (53) autobusu se ukázalo jako závažnější, a tudíž nebyl ještě policisty vyslechnut. „Vše je ve fázi vyšetřování. A to se může táhnout několik měsíců. Záleží na konečných lékařských zprávách zraněných,“ zdůvodnila policejní mluvčí Jaromíra Střelcová. U šoféra dechová zkouška alkohol neprokázala. Škoda byla odhadnuta na více než tři miliony korun.

Přečtěte si
brunos
11. 3. 2016 • 19:05

Tak tomu nevěřim! Ten řidič je pan Řidič. Jestli ho chtějí špinit tak se jedná o bulvární špínu. Hlavně jak děti, ještě k tomu otřesený z té události mohou určovat nepřiměřenou rychlost !?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.