Zmizelou matku 4 dětí Janu (35) týral! Od soudu odešel s podmínkou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zmizelou matku 4 dětí Janu (35) týral! Od soudu odešel s podmínkou!

Manželství Jany a Pavla Paurových rozhodně nebylo idylické
Manželství Jany a Pavla Paurových rozhodně nebylo idylické (Foto Aha! – Jana Ulrichová, Facebook)

S podmínkou včera odešel od lounského soudu Pavel Paur (42) ze Slavětína. Dvouletý trest s podmíněným odkladem na 3 roky dostal za týrání své manželky Jany (35). Matka jeho 4 dětí před třemi lety beze stopy zmizela.

Paur podle soudu ženu týral od roku 2012 až do jejího zmizení v únoru 2013. Bil ji, jednou ji uhodil do obličeje tak, že upadla a rozrazila si hlavu. Podle svědků jí i ponižoval. Někteří vypověděli, že na ni ve spaní močil a kálel. „Svěřila se mi, že ji i znásilnil,“ vypověděl Janin otec Jaromír Vavřinec.

O tom, že Jana Paurová byla týraná, nepochybovaly ani sociální pracovnice. „Věřily jsme jí. Její psychický i zdravotní stav se zhoršoval. Velmi zhubla, na obličeji i ruce měla šrámy,“ vypověděla včera jedna z nich. Dodala, že situaci s ní řešily, nabízely jí azyl, bála se prý ale odejít, že by přišla o děti.

Pavel Paur se hájil, že naopak Jana v opilosti napadala jeho, a on se jen bránil. Soud pak už jen sledoval mlčky. Promluvil až včera. „Není to pravda, že jsem jí ubližoval. Ani milenci, co si s ní užívali, na ní modřiny neviděli,“ prohlásil usmívajíc se. Proti rozsudku se Paur na místě odvolal, nijak ho ale nekomentoval.

Vinen až napodruhé

Soud rozhodoval v kauze už podruhé, loni v lednu Pavla Paura obžaloby zprostil. Odvolací senát ale tento rozsudek zrušil. Při novém rozhodování vycházel hlavně z výpovědí rodinných příslušníků, sociálních pracovnic a také z lékařských zpráv. „Soud dospěl k názoru, že má ucelený řetěz nepřímých důkazů, proto uznal obžalovaného vinným,“ odůvodnil předseda senátu Petr Šilhan st.

Ztratila se před výslechem

Jana Paurová zmizela podle manžela z domu ve Slavětíně v noci ze soboty 2. na neděli 3.února 2013. V pondělí se měla dostavit na policii na výslech kvůli týrání.



Přečtěte si
6010
2. 3. 2016 • 07:32

Divím se, že z tohoto úchyla již dávno nedostali ( například detektor lži), kam ji zahrabal.Ten jeho cynický úsměv, ten ví moc dobře, kde je jí konec.Ale holt jsou na něj všichni krátcí..A podmínka za ty jeho úchylárny? To je hodně málo.Měl by sedět,zvrhlík a pro mně i vrah.

nanela
1. 3. 2016 • 14:18

co to je za soudy a kam zmizela věřím tomu že ji někde poklidil s takovým rozsudkem běžte do pr.dele tam prohledejte okolí takový fištrón na sto procent je to jeho práce že zmizela nevěřím že by taková baba opustila 4 děcka

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.