Rekordmanka Kateřina (11): Její vlasy měří 126 cm! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Rekordmanka Kateřina (11): Její vlasy měří 126 cm!

Kateřina Vojkůvková se už jedenáct let nestříhá.
Kateřina Vojkůvková se už jedenáct let nestříhá. (pro Aha: Lukáš Stejskal)

PRAHA – Když potkáte Kateřinu Vojkůvkovou (11) na ulici, v žádném případě ji nemůžete přehlédnout. Už na první pohled vás totiž uchvátí bujnou kšticí.

Když potkáte Kateřinu Vojkůvkovou (11) na ulici, v žádném případě ji nemůžete přehlédnout. Už na první pohled vás totiž uchvátí bujnou kšticí.

Kateřininých vlasů se v životě nedotkly nůžky, a proto měří neuvěřitelných 126 centimetrů. „Už když se narodila, měla je dlouhé asi 15 centimetrů. Tehdy jsem se rozhodla, že ji nebudu stříhat, a jsem ráda, protože její vlasy jsou nádherné. Je s nimi sice docela práce, ale dá se to vydržet,“ říká její maminka.

Péče o vlasy není skutečně nic jednoduchého. Denně se musí kartáčovat. Katka si je umývá jednou za týden a šampony jí mizí pod rukama. „Nejvíce mi vadí při tělocviku a při koupání. Hrozně dlouho totiž schnou. Často se mi stává, že už mě to nebaví, ale za chvilku to překonám. Vím, že si je chci nechat stále růst. Holky mi je závidí a kluci si jich zatím nezačali všímat,“ usmívá se rekordmanka.

O zápis do České knihy rekordů se Vojkůvkovi rozhodli poté, co se dočetli o Kateřině Hrabové z Prahy. Té při loňském rekordním zápisu naměřili 118 centimetrů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.