Vrazi chodí mezi námi! Nevyřešené kriminální případy roku 2015 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Vrazi chodí mezi námi! Nevyřešené kriminální případy roku 2015

Frontman kapely Olympic Petr Janda přišel o blízkého kamaráda, jeho vraha však policie dosud nevypátrala.
Frontman kapely Olympic Petr Janda přišel o blízkého kamaráda, jeho vraha však policie dosud nevypátrala. (Foto: ara)

Vrazi, kteří jsou stále na svobodě! Policie si z letošního roku nese do toho příštího pěknou řádku případů, které se nepodařilo objasnit. Pachatelé brutálních mordů jsou někde mezi námi a nikdo neví, kde a kdy zaútočí znovu.

Vražda kamaráda Petra Jandy
Milionář Robert H. (†64), blízký kamarád hudebníka Petra Jandy (73), byl ubodán dvěma zakuklenci před zraky manželky 6. června 2015 v Újezdě nad Lesy. Podle policistů mluvili vrazi zřejmě rusky a na místě po nich zůstalo několik stop. Najít se je ale nepodařilo.

Zmizení manažerky Svobodové
Úspěšná manažerka Jana Svobodová (46) zmizela 15. července 2015 večer poté, co si zašla v pražských Holešovicích na masáž. Svým vozem poté vyjela podle kamer na silnicích na Teplicko, zpátky už ale řídili dva neznámí muži. Signál z mobilního telefonu Svobodové byl naposledy zachycen na Jihlavsku.

Brutální napadení v Horusicích
Šlo o peníze, nebo o pomstu? Motiv brutální dvojnásobné vraždy v jihočeských Horusicích je zatím neznámý. Pachatelé rodinnou firmu na výrobu součástek do historických motorek, přepadli 16. září večer. Během útoku bylo napadeno 8 lidí, z nichž většina byla zbita kovovými tyčemi. Majitel firmy a jeho švagr těžkým zraněním podlehli.

Záhadné zmizení právničky
Velkou záhadou je zmizení právničky Ivany Jirkové, která je nezvěstná od 9. listopadu 2015. Naposledy byla viděna v restauraci v pražských Holešovicích, kde zařizovala křest své knihy. Ta měla mít údajně politický podtext, a mohla by být proto důvodem jejího zmizení.


Tyto případy policie nerozpletla ani letos
Záhadný rozparovač
Část ženského těla byla na břehu Vltavy v Praze nalezena poprvé na počátku října roku 2013, později se objevily ještě další kusy. V květnu loňského roku pak policisté zjistili, že ostatky patří Miroslavě (†26) z jižní Moravy, matce tehdy čtyřleté holčičky. Jejího vraha však kriminalisté nevypátrali.

Výbuch ve firmě na bazény
Taková vražda nemá v dějinách české kriminalistiky obdoby. Jednatel firmy na výrobu bazénů v Osově u Berouna, Jan B., byl 15. ledna 2014 zabit bombou, kterou mu neznámý pachatel poslal v balíčku poštou. Na pobočce v pražských Stodůlkách ho tehdy zachytily kamery, ale byl dobře maskován a nikdo ho ze záběrů nepoznal.

Vražda v tramvaji č. 17
Důchodkyně Danuše S. (†64) byla za bílého dne popravena v pražské tramvaji, když v únoru 2014 cestovala linkou číslo 17. Zpočátku se spekulovalo o tom, že by jejím vrahem mohl být taxivrah, ten ale zabíjel jinou zbraní. Policie zveřejnila identikit muže, který měl být důležitým svědkem. Výslech ale nic nového nepřinesl.

Vražda hledače pokladů
Hledač pokladů Denis B. vyrazil 11. června 2014 do pražského Klánovického lesa s detektorem kovů a pak se po něm slehla zem. Jeho ohořelé tělo bylo nalezeno až o několik dní později a ukázalo se, že byl zastřelen. Policie pak v parku uspořádala rozsáhlé manévry, pachatele ani další stopy se jim ale nalézt nepodařilo.

Přečtěte si
-bello-
1. 1. 2016 • 12:38

hra se slovíčky v češtině je jen pro někoho

ararat
31. 12. 2015 • 18:13

och ty chudinko nešťastná,mord je mord a vrah je vrah..hádej jaký je v tom rozdíl? schválně jestli to uhodneš

-bello-
31. 12. 2015 • 16:55

No a jeden " mord " se potuluje tady na AHA

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.