Malý Jaroušek (2): Panický strach z lékařů! Důvod? Zapálili ho v ordinaci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Malý Jaroušek (2): Panický strach z lékařů! Důvod? Zapálili ho v ordinaci!

Jaroušek v neděli oslavil s rodiči a třemi sourozenci druhé narozeniny. Z dárků, které dostal od deníku Aha!, měl velkou radost.
Jaroušek v neděli oslavil s rodiči a třemi sourozenci druhé narozeniny. Z dárků, které dostal od deníku Aha!, měl velkou radost. (Aha! – Josef Mašek, Petr Novotný)

BENEŠOVICE – Dvouletý Jaroušek Radič z Benešovic málem uhořel v ordinaci dětské lékařky ve Stříbře. Peklo, kterým prošel, připomínají bílé mapy na jeho ručičkách. V duši si však chlapec nese horší jizvy: hrůzu z bílých plášťů…

Koncem února šel Jaroušek s maminkou k lékařce do Stříbra na převaz ruky lehce popálené čajem. Když mu zdravotní sestra v ordinaci převazovala poraněnou ruku, na dezinfekci se zvrhla zapálená svíčka a chlapeček se rázem ocitl v plamenech.

Když pro něj přiletěl vrtulník, nikdo netušil, zda chlapec vůbec přežije. Obavy z nejhoršího se naštěstí nepotvrdily. Lékaři popáleninového centra pražské vinohradské nemocnice zjistili, že má Jaroušek popáleniny druhého stupně na šesti procentech těla – na rukou, obličeji, hrudníku a bříšku. Po pár týdnech ho pustili domů. „Když nás uviděl, dlouho nic neříkal. Promluvil až v metru, kterým jsme přejížděli z Vinohrad na parkoviště, kde jsme nechali auto. Metro cuklo a on řekl: „aha…“ Pak už pusu nezavřel,“ vzpomíná Jaroslavova maminka Kateřina Bäumlová (24).

Chlapce však záhy čekal nový šok: po propuštění z nemocnice se s ním totiž rodiče museli hlásit u dětské lékařky. „Měla jsem co dělat, abych do té ordinace vůbec vešla. S malým to bylo ještě horší – uviděl umyvadlo, před kterým stál, když začal hořet, rozplakal se a volal au au,“ řekla Kateřina Bäumlová.

A jak na setkání reagovala lékařka Věra Roháčková? „Dělala, jako by se nic nestalo. Svíčky už v ordinaci ale neměla,“ podotkla hořce Jarouškova maminka.

Jaroušek dnes už vypadá šťastně – hraje si a co chvíli se přijde k mamince pomazlit. Prožitá hrůza však v dětské duši přece jen zanechala stopy: ručičky, které nesou stopy ohně, ukazuje jen nerad a také se bojí neznámých lidí. „Když před 14 dny přišli kriminalisté, kteří případ vyšetřují, a soudní znalec, který si potřeboval vyfotografovat Jarouškovy jizvy, moc plakal,“ podotýká smutně Kateřina Bäumlová, která podala na lékařku trestní oznámení. Té za ublížení na zdraví hrozí až dva roky vězení.

16.4.2007

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.