Olivy za korunu! Teď přijdou na tisíce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Olivy za korunu! Teď přijdou na tisíce!

Tyto olivy stály pouhou korunu!
Tyto olivy stály pouhou korunu! (Aha!: Alexander Malachovský)

PRAHA – Průjem za korunu bude mít dohru! Na základě našeho článku o prodejně prošlých potravin na pražském Žižkově udělala v tomto obchodě kontrolu Státní zemědělská potravinářská inspekce. Výsledek! Pokuta několik tisíc!

Průjem za korunu bude mít dohru! Na základě našeho článku o prodejně prošlých potravin na pražském Žižkově udělala v tomto obchodě kontrolu Státní zemědělská potravinářská inspekce. Výsledek! Pokuta několik tisíc!

Před měsícem jsme v prodejně Levné potraviny nakoupili například balíček oliv za 1 Kč. Byly prošlé tři roky. „Po skončení platnosti data se nesmějí prodávat ty potraviny, které jsou označeny štítkem s nápisem »spotřebujte do«,“ řekla nám mluvčí inspekce Pavla Burešová. U nich totiž hrozí vážné poškození zdraví člověka. A právě takto označeny byly nakoupené olivy.

Inspekce proto začala jednat a po kontrole v prodejně se rozhodla začít správní řízení. „V něm se bude jednat o výši pokuty, jakou dostane prodejce. Ale jelikož se jedná o obchod, který své zákazníky předem informuje o tom, že se tam nakupují potraviny s prošlou dobou minimální trvanlivosti, nebude pokuta nijak závratná. Bude se pohybovat spíš v řádech tisíců,“ řekla nám ředitelka pražských inspektorů Inka Laudová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.