E-mail rozesmál Česko. A proslavil tuhle Jiřinku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

E-mail rozesmál Česko. A proslavil tuhle Jiřinku!

Tohle je Jiřinka! Na koncertu vystoupila v Hradci Králové v sále Filharmonie i Jiřina Marešová. Zahrála skladbu Podobenství o vinném kmeni…
Tohle je Jiřinka! Na koncertu vystoupila v Hradci Králové v sále Filharmonie i Jiřina Marešová. Zahrála skladbu Podobenství o vinném kmeni… (: archiv)

PARDUBICE – Ach, ty počítače. Někdy je s nimi vážně psina... Stačí si neporozumět s e-mailem, a o zábavu je postaráno. Jeden takový vážně úsměvný průšvih se povedl sbormistrovi dětského chlapeckého sboru Bonifante Janu Míškovi. A následky? Vážně komické.

Ach, ty počítače. Někdy je s nimi vážně psina... Stačí si neporozumět s e-mailem, a o zábavu je postaráno. Jeden takový vážně úsměvný průšvih se povedl sbormistrovi dětského chlapeckého sboru Bonifante Janu Míškovi. A následky? Vážně komické...

Jan Míšek chtěl pozvat lidi na koncert sboru, a tak rozeslal pozvánku z počítače hromadně na 420 emailových adres. „Normálně rozesíláme elektronické pozvánky adresně, ale měli jsme nefunkční program, takže jsem pozvánku poslal v jednom hromadném emailu,“ vysvětlil nám sbormistr Jan Míšek.

Jeden z adresátů byl i jeho kamarád Jiří Čejka. Ten mohl za následný maratón, který se dostal i do vysílání rádia Evropa 2. Z legrace totiž Míškovi odepsal: „Zdar Honzo, normálně bych se ti na to skřehotání vys…, ale když tam bude Jiřinka, bejku, ale střízlivá, ne že ji zase naleješ jako na Broňkovi, tak se asi vokážu.“

A v tu chvíli Čejka udělal zásadní chybu. Místo toho, aby odpověděl pouze Míškovi, odeslal svoji odpovědět na všech 420 emailových adres. Jeho vzkaz tak dostali třeba i starostové a novináři. Všichni byli odpovědí, která jim vlastně nepatřila, velmi pobavení, mnozí i odepsali zase zpátky. A do kostela, kde se koncert odehrával, tak dorazily na tři stovky lidí. Podle Míška sice na koncerty sboru Bonifante chodí spousta osob, ale tohle bylo přece jen neobvyklé.

Pozornost přitáhla právě varhanistka Jiřina Marešová. „To, co pan Čejka psal, byla spíše sranda než popis skutečnosti. Jiřina rozhodně nebyla opilá. Jiří je prostě srandista,“ řekl nám sbormistr.

Co odpovídali Jiřímu adresáti

  • Smál jsem se, až jsem se za břicho popadal, a to právě při představě okamžiku vámi zjištěného faux paux. Omluva se přijímá… jen tak dále, je to fakt ze života. Jaroslav Kaňvas, starosta městského obvodu Pardubice 5.
  • Nebylo by možno pro ostatní rozeslat foto Jiřinky, abychom se také mohli rozhodnout o případné účasti?
  • Protože přičinó hromadného odeslání byla chybná elektronka E13 z našeho podnikó Katoda Olomóc připojuje se k omluvě i naše fabrika a sejdeme se všichni na koncertě s Jiřinkó. Tož, majte sa.
  • Zrušili jsme tímto rezervaci autobusu směřujícího na hokejový zápas Pardubice-Sparta a vyjednáváme s řidičem, který až dodnes neměl o vážnou hudbu zájem, o změně směru jízdy voláním »na Hradec Vávro, na Hradec«.
  • Vážený pane Míšku, jako reklamní agentura si vám tímto dovolujeme upřímně pogratulovat k inovativní marketingové strategii. Nabízíme vytvoření grafického návrhu odznaku s fotem paní Jiřinky, podle kterého by se všichni účastníci této komunikace mohli snadno poznat.
Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.