HRŮZA Z EGYPTA: Vojáci OMYLEM pozabíjeli 12 turistů! Rozstříleli je z vrtulníku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

HRŮZA Z EGYPTA: Vojáci OMYLEM pozabíjeli 12 turistů! Rozstříleli je z vrtulníku

Konvoj čtyř terénních vozů vjel do nepovolené oblasti, ve které operují nejenom řezníci z Islámského státu, ale i bezpečnostní složky, které je tam pronásledují.
Konvoj čtyř terénních vozů vjel do nepovolené oblasti, ve které operují nejenom řezníci z Islámského státu, ale i bezpečnostní složky, které je tam pronásledují.  (Foto: ara)

Na západě Egypta zabili OMYLEM 12 turistů! Policisté a vojáci si je spletli s islamisty, a konvoj s Mexičany a jejich průvodci tak zasypali kulkami ve chvíli, kdy stavěli tábořiště.

Konvoj čtyř terénních vozů vjel do nepovolené oblasti, ve které operují nejenom řezníci z Islámského státu, ale i bezpečnostní složky, které je tam pronásledují. Když vojáci uviděli kolonu aut, mysleli si, že to jsou islamisté, kteří se rovněž často pohybují v kolonách pick-upů, a zahájili útok. Na turisty začali pálit přímo z vrtulníků ve chvíli, kdy se chystali postavit v poušti tábořiště! „Incident vedl k úmrtí 12 Mexičanů a Egypťanů a zranění deseti dalších, kteří byli přepraveni do nemocnice,“ stojí v prohlášení ministerstva vnitra.

Mexický prezident prezident Enrique Peňa Nieto (49) už útok odsoudil a žádá jeho důkladné vyšetření. Zároveň poslal do káhirské nemocnice zástupce mexického konzulátu v Egyptě, aby vyslechl přeživší. Podle posledních zpráv se jedná o pět Mexičanů. „Jsou ve stabilizovaném stavu, jejich jména či informace o dalších cestujících ale nebudeme s ohledem na mrtvé a jejich rodiny zveřejňovat,“ prohlásil konzul Jorge Alvarez. Cílem vyšetřovatelů je teď zjistit, proč turisté do nebezpečné oblasti poblíž hranic Libyje jeli a jak se tam vůbec dostali. „Chtěli v dunách pozorovat ptáky,“ citovala média jednoho z místních průvodců. K cestě do Fararáfry, která leží v Bílé poušti, je navíc potřeba povolení úřadů. To turistům chybělo. „Vůbec tam neměli co dělat!“ shrnula mluvčí ministerstva cestovního ruchu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.