Tak, a je to tady! Daňové zemětřesení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Tak, a je to tady! Daňové zemětřesení!

Ministr práce a sociálních věcí Petr Nečas
Ministr práce a sociálních věcí Petr Nečas (: Archiv)

PRAHA – Konečně! Vláda včera představila dlouho očekávanou reformu veřejných financí, největší v historii samostatné České republiky, kterou chce zamezit dalšímu zadlužování země. Dotkne se opravdu každého. Zavádí jednotnou 15% daň z příjmu.

- 15% daň z příjmu pro všechny
-
První tři dny nemoci ani korunu
-
Podraží potraviny, léky, noviny...

Zvyšuje sníženou sazbu DPH z 5 na 9 procent. Za první tři dny nemoci nedostanete ani korunu. Rodič si také bude moci vybrat, kolik let bude s dítětem doma. Změn je ale mnohem více. Reformu ještě musí schválit Sněmovna a Senát. Pokud změny, zabalené do jediného zákona, hlasováním projdou, začnou platit 1. ledna 2008…

Komunisté a sociální demokraté určitě zákon nepodpoří, podle nich si polepší jen 9 procent nejbohatších a zbytek na změnách prodělá. Vláda tvrdí opak že si polepší všichni. Změny každopádně budou nejvýhodnější pro lidi s největšími a nejmenšími příjmy.

Trojkoalice bude při hlasování ve Sněmovně spoléhat na hlasy přeběhlíků z ČSSD Miloše Melčáka a Michala Pohanku. Zákon se ale nelíbí ani některým poslancům ODS. Tvrdí, že z původně zamýšlených reforem zbylo jen torzo. Nejvíce výhrad má dřívější ministr financí Vlastimil Tlustý. Ten řekl, že se až po prostudování daňových reforem rozhodne, jestli bude pro zákon hlasovat!


Jak si nově spočítat mzdu?
O kolik si polepšíme?

Čtěte více v dnešním (4.4. 2007) tištěném Aha!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.