Co čeká Kevina Dahlgrena po převozu do Česka: Vrah na místě činu? I když tam bydlí noví majitelé... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Co čeká Kevina Dahlgrena po převozu do Česka: Vrah na místě činu? I když tam bydlí noví majitelé...

Dům, kde by proběhla rekonstrukce vraždy.
Dům, kde by proběhla rekonstrukce vraždy. (Foto Aha!: L. Křivan, A. Malachovský, Foto ČTK)

Vrah znovu v domě smrti? Kevin Dahlgren (23) obviněn z masakru čtyřčlenné rodiny v Brně byl po dvou letech předán k vyšetřovaní z USA do Česka. Dům, kde vraždil, už patří novým majitelům. Když bude třeba, musí šílence do domu pustit...

Nožem, barovou židlí a dalšími předměty ubodal a umlátil Dahlgren rodinu své sestřenice Veroniky (†46) v Brně. Jí a manželovi Martinovi (†50) se hodinky zastavily v 8:00, syn Filip (†23) umřel někdy dopoledne a jeho bratr David (†17) po půl jedné. Přesný popis událostí získá kriminálka jen výpovědí Dahlgrena a rekonstrukcí vraždy. „S tím ale musí podezřelý souhlasit. Pokud ne, dá se udělat vyšetřovací experiment na základě výpovědí a zjištěných skutečností,“ popsal kriminalista Josef Doucha.

Jenže po dvou letech od vraždy už dům patří novým majitelům. Je vůbec možné, aby se jim tam proháněl pravděpodobný čtyřnásobný vrah? „Jde to vyšetřovací úkon, je nutné, aby se majitel podvolil,“ dodal Doucha. „Pokud ale vlastníkům vznikne rekonstrukcí škoda či ušlá mzda, je stát povinen jim to uhradit,“ doplnil ho právník Jan Černý.

Doufají ve spravedlnost
„Konečně se dočkáme spravedlnosti. Zavraždil úžasné lidi, znal jsem je osobně. Je nám všem pořád smutno,“ řekl pro denik.cz místostarosta Ivanovic Jaroslav Elzner. „Že Dahlgrena vydali zpátky, znamená jistotu, že bude souzen. Nečekám ale, že se omluví. A i kdyby, přátele mi to nevrátí,“ řekl přítel rodiny Karel Heřman.

Těla chtěl prý spálit
Dahlgren podle policie po vraždách zkoušel těla spálit a pak odjel na vídeňské letiště. „Sousedi se nějak dostali dovnitř. Začali tam rozhrabávat popel, našli v něm bezvládné tělo,“ popsala sousedka. Při útěku pak Dahlgren napsal kamarádce SMS, že zabil čtyři lidi a letí do USA.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.