Perličky ze dna: Co také zažívají policisté při stěhování národů? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Perličky ze dna: Co také zažívají policisté při stěhování národů?

Do roku 2017 Česko přijme 1700 uprchlíků.
Do roku 2017 Česko přijme 1700 uprchlíků. (Foto Aha!: Zbyněk Schnapka)

Na pět desítek nelegálních běženců průměrně denně zadrží na našem území cizinecká policie. A tak mají její příslušníci nepřeberné množství zážitků. S těmi kuriózními se svěřili Aha!

Za volantem seděl běženec

Německá převaděčka naložila v Maďarsku do svého auta běžence z Kosova. Cestou ji ale přepadla únava, tak řízení vozu svěřila jednomu z uprchlíků. Za volant ho pustila, ačkoliv neměl žádné doklady. Policejní kontrola v prostoru bývalého hraničního přechodu Lanžhot byla pak pro celou posádku nemilým překvapením.

Falešná Bulharka z Ukrajiny

V autobuse směřujícím z Vídně do Prahy se policistům nezdála jedna pasažérka. Prokázala se jim bulharským cestovním pasem. Při podrobné kontrole ale zjistili, že je doklad padělaný. Žena se jim nakonec přiznala, že není Bulharka, ale Ukrajinka, a sdělila své pravé jméno. Z Česka tak poznala jen policejní celu.

Cestou do práce chytil tři běžence

Ještě než dojel do práce, si policista v Břeclavi všiml tří podezřelých mužů. Všichni byli bez dokladů. Později se přiznali, že pocházejí z Pákistánu a do Evropy přicestovali přes Řecko. Prý tam bez povolení k pobytu i pracovali, ale situace se tam zhoršovala, a tak se vydali za lepším životem do Německa. Převaděč je pak vypakoval z kamionu a muži museli několik kilometrů pěšky neznámou krajinou, až přišli do Břeclavi.

Schovávali se u motorestu

Šestici mužů z Afghánistánu řidič kamionu nechal na parkovišti poblíž motorestu Devět křížů a odjel. Uprchlíci se schovávali v blízkém lese. Skupiny mužů pouze s příručními taškami si pak všimla hlídka dálniční policie. Při výslechu za přítomnosti tlumočníka dokonce jeden tvrdil, že je mu jen čtrnáct let. Při rengenovém vyšetření kostí se však ukázalo, že je mu nejméně osmnáct.

Vracela se jako bumerang

Policisté si musí dávat pozor i na běžence, kteří byli už z naší republiky vyhoštěni, ale opětovně se k nám vracejí. To byl i případ ženy z Ukrajiny, kterou policisté zadrželi na jihu Moravy. Prokazovala se platnými doklady i povolením k pobytu, ale měla smůlu. Muži zákona ji jednak poznali a jednak tak nějak zapomněla na to, že už mají v evidenci její otisky prstů.



Autor:  sou

Přečtěte si
reiner
20. 8. 2015 • 11:11

U nás v domě pracovaly Ukáčky jako uklízečky. Rohy, prostor mezi dveřmi, výtah - tak to jakoby neexistovalo. Když jsme je upozornily třeba na zašpiněné sklo ve dveřích, anebo smetí pod vchodovým roštem jen řekly: za čtrnáct dnů ....!! Možná má někdo jinou zkušenost, ale tohle byl horor.

-bello-
20. 8. 2015 • 09:29

ukáčka sem takhle lezou prý přes Polsko.Jsou u nás tak rozlezlý, že je na čase to eliminovat.Není pravda, že dělají práci, kterou by Češi nedělali, je pravda, že tu práci oproti Čechovi neuvěřitelně flákají, jsou líný, drzý ale mají " svá práva" S běženci to je jednoduché, namátkové kontroly jsou k ničemu, hranice stát postavit nechce, Maďaři jsou frajeři, chrání svoje lidi a EU je jim ukradená

st.rec
20. 8. 2015 • 08:07

Perličky ze dna? Nechte je na dně uložené pro jiné hledače.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.