Neuvěřitelné! Sexy díky vlastnímu tuku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Neuvěřitelné! Sexy díky vlastnímu tuku!

Na přední příčky estetických zákroků se dostává tzv. fat grafting neboli přenos vlastního tuku.
Na přední příčky estetických zákroků se dostává tzv. fat grafting neboli přenos vlastního tuku. (Ilustrační foto: Profimedia.cz)

Na přední příčky estetických zákroků se dostává tzv. fat grafting neboli přenos vlastního tuku. Ten se těší čím dál větší oblibě i u českých pacientů. Jak to funguje?

„Použití tuku se nazývá také autotransplantace nebo lipografting a objevuje se jako nový typ rekonstrukční techniky. Lipografting lze použít jako prostředek k vymodelování celého prsu nebo jiné chybějící části,“ vysvětlil pro Lidovky.cz plastický chirurg Ondřej Měšťák, který operace touto metodou realizuje.

Hlavní výhodou tohoto zákroku je, že pacient dostane do těla vlastní »materiál« a ne umělé implantáty. „Další pozitivum je také poměrně krátká doba rekonvalescence, která bývá zpravidla několik dnů,“ popsal Měšťák s tím, že se jedná vlastně o tzv. operaci 2 v 1. „Kde je třeba ubereme, kde je třeba přidáme. To vše při jediném zákroku,“ dodal plastický chirurg.

Liposukcí se tedy získá tuk ze stehen, břicha nebo hýždí a potom speciálně upravený, bývá injekcí aplikován do míst, kde objem chybí. Tato metoda se nejčastěji využívá při liftingu, ale v posledních letech bývá čím dál častěji využíván při rekonstrukci prsou.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.