Brutální vražda Čechů v Albánii: Rozstříleli je kalašnikovem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Brutální vražda Čechů v Albánii: Rozstříleli je kalašnikovem!

Pár v Albánii obdivoval přírodu.
Pár v Albánii obdivoval přírodu. (Foto Nedělní Aha!: K. Moravcová, Facebook)

Smrt na dovolené našli v Albánii Češi Michal S. (†27) a Anna K. (†36) z Klatovska. U města Škodra je lupiči zastřelili a jejich auto shodili ze srázu, aby přepadení zamaskovali.

Zamilovaný pár cestoval po Balkáně terénním nissanem. Užívali si u vodopádů, na pláži a spali v kempech národního parku Thethi. A nedaleko kempu Dukagjinje v pátek večer zřejmě přepadla skupinka lupičů!

Auto rozstříleli samopalem, kulku schytali Anna i Michal. Aby vrazi vše zamaskovali jako nehodu, shodili pak auto do rokle. „Ve voze policisté našli automatickou zbraň, zásobník a dvě nábojnice ležely poblíž. Jeden z útočníků tak mohl cestovat s oběťmi. Vedle auta byl nalezen kalašnikov a deset nábojů,“ popsala mluvčí albánské policie.

Vrahy nenašli

Incident je podle úřadů ojedinělý. „Těla byla odvezena do hlavního města Tirany na pitvu. Jejich převoz do Česka kvůli vyšetřování zatím není možný,“ uvedla mluvčí českého ministerstva zahraničí Michaela Lagronová. Kvůli loupeži bylo vyslechnuto přibližně dvacet lidí.

Rodina je ze smrti syna zdrcená

Nejhorší chvíle svého života prožívají rodiny a blízcí obou zastřelených Čechů. Nedělní Aha! krátce o tragédii promluvilo s maminkou Michala (†27). Rodiče Michala žijí v domečku v malé vesničce u Sušice na Klatovsku. Dům hlídají dva psi. Maminka byla v době příjezdu Nedělního Aha! na zahradě. O otřesné události se podle jejích slov dozvěděli před několika hodinami. O tom, co se v Albánii přesně stalo, se ale nechtěla podrobně bavit. „Nezlobte se, nebudeme se k tomu vyjadřovat. My ani nic nevíme. O všem jsme se dověděli před chvílí. Se synem jsem si netelefonovala, jen jsme si psali,“ odcházela od branky plotu se slzami v očích maminka.



Autor:  et,mor

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.