Kolaps u soudu! 10 žen jsem neznásilnil, řekl důchodce a omdlel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Kolaps u soudu! 10 žen jsem neznásilnil, řekl důchodce a omdlel!

Milan Puhlovský je obviněn ze znásilnění deseti žen.
Milan Puhlovský je obviněn ze znásilnění deseti žen. (: ČTK)

HRADEC KRÁLOVÉ – Šok včera zažil senát Krajského soudu v Hradci Králové. Milan Puhlovský (58), obžalovaný z deseti znásilnění, totiž zkolaboval těsně před zahájením líčení přímo v soudní místnosti!

Šok včera zažil senát Krajského soudu v Hradci Králové. Milan Puhlovský (58), obžalovaný z deseti znásilnění, totiž zkolaboval těsně před zahájením líčení přímo v soudní místnosti!

Když se obžalovaný po asi dvou minutách z mdlob probral, rázně odpověděl na dotaz soudkyně, zda je schopen pokračovat při líčení. „Radši tu chcípnu, než abych nepokračoval,“ prohlásil doslova.
Předsedkyně senátu Anna Bímová však přesto nechala muže prohlédnout soudním lékařem. Ten Puhlovského uznal způsobilým k pokračování v jednání.

Podle obžaloby znásilnil od ledna 1994 do července 2005 deset žen ve věku od 16 do 35 let. Pachatel si k útokům na ženy vybíral odlehlá místa, kam přijížděl na starším motocyklu. Ženy k různým sexuálním praktikám nutil pod pohrůžkou násilí a použití nože či pistole.
Osmapadesátiletý muž z Lanškrouna obvinění ze znásilnění úplně odmítl. „Se svou prostatou a po infarktu bych nebyl schopen znásilnit ženu,“ obhajoval se Puhlovský, který je v invalidním důchodu. Dodal také, že je už několik let sledován policií a detektivní agenturou. Všechna obvinění jsou podle něj komplotem. „Policistům se prostě hodilo, že to na mě můžou svalit, aby si vyřešili staré trestné činy,“ řekl obžalovaný a předal soudu poznávací značky vozidel, která jej v posledních letech sledovala.

Hlavní líčení je před soudem naplánováno do 30. března. Puhlovskému hrozí pět až dvanáct let vězení. Není souzen poprvé – už v šedesátých letech si za znásilnění odseděl 14 let.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.