Bára (26): Vraťte mi děti! Dlužím 120 milionů, ale nejsem podvodnice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Bára (26): Vraťte mi děti! Dlužím 120 milionů, ale nejsem podvodnice!

Bára bydlí od loňského podzimu v Olomouci.
Bára bydlí od loňského podzimu v Olomouci.

PRAHA – Zoufalství, bezmocnost i vztek teď prožívá Barbora Koudelková (26) z Olomouce. Žena, která s dvěma dětmi před rokem za dramatických okolností uprchla z Ghany před přítelem, který je týral, je znovu na dně.


Kauza z pořadu Na vlastní oči

Po krušných měsících, kdy se snažila znovu postavit na nohy, se o sobě z televize dozvěděla, že je podvodnice a na své děti zvysoka kašle. Nigerijec Ken Ogbuji, Barbořin bývalý partner a otec Davida (4) a Jeniffer (2,5), je podle Báry členem nigerijské mafie. Žena tvrdí, že na ni ušil obří podvod, jehož výsledkem jsou astronomické dluhy a strach o život.

Po reportáži, kterou před rokem o Barbořině osudu odvysílala Nova, nabídlo pár lidí Barboře pomoc a ona si myslela, že svítá na lepší časy. Teď však říká: Využili mě, dohnali k pokusu o sebevraždu a kopou do mě dál!

„Televize mi zprostředkovala muže, který tvrdil, že se postará o dluhy a sežene mi byt i práci. Místo toho mě s dětmi umístil do chaty u Mělníka a zadržoval nám doklady – prý že by nás podle nich mohl najít můj bývalý přítel. Kliknutím zvětšeteV podstatě mě vydíral, nakonec jsem to už všechno neunesla a spolykala prášky,“ vzpomíná na dobu před necelým rokem mladá žena.

Její dvě malé děti pak skončily v ústavu, ona sama na psychiatrii. „Policie mi pak řekla, že je to známý podvodník, že dělá finanční podvody, dokonce měli obavu, zda mé směnky, o kterých tvrdil, že je odkoupí, nechce použít k tomu, aby se spojil s věřiteli nebo otcem mých dětí proti mně,“ říká sympatická blondýnka.

V psychiatrické léčebně se Bára seznámila s Davidem Rektorisem. Ten teď v nové reportáži na Nově prohlásil, že poté, co Barboře poskytl azyl ve svém pražském bytě, opíjela se po nocích s kamarády a on hlídal její děti. Kliknutím zvětšete„Tento člověk se na psychiatrii léčil několikrát, nevyhověla jsem mu jako žena, a proto, když jsem z jeho bytu odešla, začal o mně šířit lži,“ tvrdí Barbora.

Loni v srpnu, kdy potíže v soužití s Davidem vyvrcholily, její děti opět skončily v kojeneckém ústavu a jsou tam dodneška. Mladá žena ale tvrdí, že je rozhodně nezanedbávala, že nebyl důvod jí je vzít a že sociální pracovnice v Praze její snahu získat je zpět záměrně bojkotují. „Už půl roku žiji s přítelem ve spořádané domácnosti, starám se o jeho dvě nezletilé děti, mám řádné zaměstnání a řeším všechny problémy, které mi vznikly kvůli pobytu v Ghaně,“ řekla Bára.

Přes opakované žádosti jí prý úřady v Praze neumožnily ani strávit s dětmi Vánoce a odmítly povolit přeložení dětí do olomouckého ústavu. „Vídám je tak jednou za dva až tři týdny, strašně se mi stýská. Chodím ale do práce a nemůžu si dovolit uvolňovat se častěji, ani platit pokaždé tisícovku za dopravu. Kliknutím zvětšeteÚředníci však tvrdí, že děti si už v Praze zvykly, že stěhovat je nebo pustit je ke mně na delší dobu by vůči nim bylo nezodpovědné a sobecké. Už nevím, co mám dělat,“ říká se slzami v očích mladá žena.

O tom, že o ní Nova chystá další reportáž, se Bára dozvěděla až v den jejího vysílání. „Když jsem o sobě z upoutávky na pořad Na vlastní oči slyšela, že jsem podvodnice, která všechny napálila, byl to šok. Nejhorší ale je, že zveřejnili místo, kde teď jsou mé děti. Jejich otec je velmi nebezpečný, jde mu hlavně o dceru, která se dá zpeněžit a kterou vychovával jako princeznu. Syna, který je mi podobný, však nenávidí a mlátil ho stejně jako mě,“ řekla Barbora.

Začarovaný příběh

● Barbora Koudelková dva roky žila v Ghaně v luxusní čtvrti. Kvůli příteli si v Česku napůjčovala asi 120 milionů korun. „Já měla vždycky slabost pro černochy. Ken tvrdil, že má obrovské dědictví.“
● Její přítel jí původně tvrdil, že se jmenuje Kim Kamokaj a pochází ze Sierra Leone. Barbora Koudelková poté zjistila, že je členem nigerijského podsvětí a za vypůjčené peníze si staví v Nigérii dům.
● Loni v zimě od svého černošského přítele utekla. Z Ghany odjela i s jejich dvěma dětmi.
● Chvíli bydlela u přítele, pak různě u kamarádek.
● V srpnu našla policie uprostřed noci opuštěné a zanedbané děti Davida a Jeniffer v jednom bytě v Praze 6. Děti skončily v kojeneckém ústavu, kde je matka občas navštěvuje.
● U obvodního soudu pro Prahu 6 se začalo projednávat, zda soud vrátí děti do vlastní péče nebo ji zbaví rodičovských práv. Barbora Koudelková se soudu zúčastnila. Případ je zatím odročen.
● Na Barboru Koudelkovou podali věřitelé několik trestních oznámení.


Autor: (hš)
Foto pro Aha!: Barbora Koudelková a archiv

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.