Pozor! Řídí drůbeží magnát Jiří Mach (72) a rozbil už třetí ferrari! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Pozor! Řídí drůbeží magnát Jiří Mach (72) a rozbil už třetí ferrari!

Pozor! Řídí drůbeží magnát Jiří Mach...
Pozor! Řídí drůbeží magnát Jiří Mach... (Foto: PČR, HZS, ara)

Magnetem na nehody je drůbeží magnát Jiří Mach (72) z Litomyšle! Majitel největší líhně kuřat ve střední a východní Evropě a vášnivý sběratel luxusních ferrari se v tomhle voze vyboural už třikrát za posledních 8 let! Nehody se naštěstí obešly bez vážných zranění.

Naposledy červený sporťák rozbil ve čtvrtek v Litomyšli půl kilometru od sídla rodinné firmy. U nemocnice začal předjíždět řadu pomalu jedoucích aut. „V době předjíždění začal řidič Škody Superb, který jel v řadě, odbočovat vlevo a došlo ke střetu,“ popsala policistka Hana Kaizarová. Míra zavinění se vyšetřuje. Na ferrari vznikla škoda za 3 miliony. V srpnu v roce 2011 milionář nezvládl ve ferrari jízdu na mokré dálnici D11 a převrátil vůz na střechu. Škoda? 4,5 milionu korun! Smůlu měl v roce 2008 rovněž v srpnu asi pět kilometrů od Litomyšle. Vozu Ferrari nedal přednost řidič fabie, který odbočoval k benzince. Tehdy se lehce zranila spolujezdkyně z fabie. Na ferrari vznikla škoda 2,5 milionu korun.

Kuřata líhl už jeho děda
Machovi vynesla bohatství rodinná tradice, na kterou navázal v roce 1992, kdy získal provoz líhní v Litomyšli v rámci privatizace. „Už jeho dědeček měl hospodářství s líhní,“ řekla Machova podřízená. V Machově společnosti, která má v Česku dalších 16 provozoven a 5 farem na Slovensku, pracuje pět rodinných příslušníků. Podnik patří mezi 50 největších rodinných firem v zemi. Firma má 40% podíl na českém trhu s kuřaty, roční tržby jsou kolem miliardy.



Autor:  jp

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.