Zoufalý experiment: Dceru jim vzala rakovina, rozhodli se ji zmrazit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zoufalý experiment: Dceru jim vzala rakovina, rozhodli se ji zmrazit!

Fotografie
Fotografie (internal)

Dvouletá Matheryn Naovaratpong prohrála boj s rakovinou, její rodiče ale věří, že se jim jednou vrátí. Zní to sice šíleně, ale oni neztrácí nadějí – doufají totiž, že věda v budoucnu pokročí natolik, že lékaři jejich milovanou dcerku nejenom oživí, ale dokonce i vyléčí!

Thajská holčička měla 11centimetrový nádor v levé části mozku, podstoupila sice 12 operací, ale ani ty společně s chemoterapií nepomohly. Rodiče se proto rozhodli pro kontroverzní řešení – jen co lékař potvrdil dívčinu smrt, nechali její tělíčko experty z arizonského institutu Alcor ponořit do ledové lázně a zmrazit pomocí kapalného dusíku.

Matheryn se tak stala nejmladší osobou na světě, jejíž tělo bylo kryogenicky zmraženo a umístěno do chladicího boxu. „Rodiče doufají, že tím, že se zachovají tkáňové buňky Matheryn, lékaři jednou přijdou s lepším léčebným plánem a jejich dceru možná vyléčí,“ popsal Aaron Drake z Alcoru.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.