Hokejový předseda Tomáš Král udělal z trenéra primitiva: Zesměšnil Růžičku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Hokejový předseda Tomáš Král udělal z trenéra primitiva: Zesměšnil Růžičku!

Vladimír Růžička asi nebyl moc nadšený, když slyšel zdrcující kritiku svého ekonomického vzdělání..
Vladimír Růžička asi nebyl moc nadšený, když slyšel zdrcující kritiku svého ekonomického vzdělání.. (Foto Aha! – Martin Pekárek, Martin Sekanina)

Panečku, ten mu ale zvedl sebevědomí před mistrovstvím světa... Šéf hokejového svazu Tomáš Král (51) udělal z reprezentačního kouče Vladimíra Růžičky (51) totálního primitiva.

Svolal mimořádnou tiskovou konferenci, kde chtěl hájit Růžičku v třaskavé kauze »500 tisíc na dřevo«. Právě takový obnos přijal ještě coby kouč Slavie od Miroslava Palaščáka, který tak chtěl pomoci svému synovi-hokejistovi. A celá republika teď řeší, zda to byl úplatek, půjčka či sponzorský dar.

„Všichni víme, jaké má Vláďa povědomí o věcech, které nesouvisejí s hokejem,“ začal Král spiklenecky svoji obhajobu. „Já vím stoprocentně, že vůbec netuší, co to je smlouva o sponzoringu, nebo že by byl schopen nějakou takovou smlouvu sestavit!“ hřímal hokejový boss, sám zdatný právník. „Vláďa je geniální kouč, vynikající hráč, ale žádný inženýr ekonomie. A jako ekonoma bych si ho na svaz nikdy nevzal.“

A snad aby ještě více zlehčil pravděpodobnou vinu svého podřízeného, který měl půl milionu dva roky schovávat v trezoru a pak jej přes účet své manželky Palaščákovi vrátit, přidal: „Ani si nejsem jistý, jestli mu ze svazu také neposíláme výplatu na účet, který má společný s manželkou...“

Aha, takže v Králových očích je »Růža« ekonomický nýmand, který si ani z bankomatu nevybere a se vzděláním skončil někde u malé násobilky. Jak mohl vedle kouče dělat ve Slavii léta i generálního manažera, nad tím zůstává rozum stát.

Neodvolám ho!
Byl bych šašek, kdybych Vladimíra Růžičku odvolal. To je poselství, které zvěstoval šéf svazu Tomáš Král hokejovému národu. Z přijímání úplatku nařčený kouč tak povede český nároďák na hokejovém MS v Praze a Ostravě.
„Vystudoval jsem právo, získal jsem doktorát, živil jsem se trestním právem. Za šaška bych byl, kdybych si na základě toho, co je k dispozici, dovolil 14 dní před šampionátem odvolat trenéra,“ odbyl Král hlasy volající po rezignaci Růžičky. „Láďu neomlouvám, je to trestuhodný, ale o odvolání bych si netroufl ani přemýšlet,“ dodal.

Útok na ministra
Kauza úplatku trenéru Růžičkovi vrhá stín na celý český hokej. I proto chce ministr školství Marcel Chládek prověřit, jak se na svazu nakládá s penězi. Co na to šéf Král? „To humorné vyjádření ministra jsem si poslechl,“ pravil.

„Vzhledem k tomu, že ministerstvo školství posílá finanční prostředky do hokeje, tak aby byl klid, pošleme kontrolu na financování hokeje v letech 2012 až 2014,“ uvedl Chládek pro Český rozhlas.

Že by tím Královi nahnal strach, to zrovna ne. Ten se mu totiž spíš vysmál. „Asi zřejmě pan ministr zapomněl, že jsme tu měli tříletou kontrolu, která skončila v letošním roce. Kontrola NKÚ skončila bez jakékoliv připomínky,“ zaútočil na člena vlády Král.

Přečtěte si
asitak
16. 4. 2015 • 10:09

Zesměšnil Růžičku? Pouze důkaz o tom co lze vše nalézt i když to tam vlastně není.Není nad to disponovat velkou fantazii a obrazotvornosti.že.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.