Výhodná nabídka: kupte si průjem za korunu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Výhodná nabídka: kupte si průjem za korunu!

Tady prodávají prošlé potraviny!
Tady prodávají prošlé potraviny!

PRAHA – Doslova za hubičku můžete nakoupit v Levných potravinách v Praze na Žižkově. Tento obchod nabízí zákazníkům výrobky za lidové ceny, například balení oliv za 1 Kč. Má to ale háček — potraviny jsou prošlé!

Nemáte peníze, ale rádi byste si smlsli třeba na olivách nebo na skvělé gulášové polévce? Není problém! Za deset korun můžete mít dva měsíce prošlou gulášovku, kterou stačí jen ohřát. Nebo můžete za pouhou jednu korunu získat balení zelených oliv. Komu by vadilo, že se mělo spotřebovat před třemi roky? „Chodím sem nakupovat pravidelně. Mají tu skvělé instantní polévky,“ pochvalovala si studentka Petra (25). Prošlá minimální trvanlivost ji netrápí.

Pracovníci České zemědělské a potravinářské inspekce jsou ale zděšeni. Obchod totiž nesplňuje základní pravidla pro prodej potravin s prošlou lhůtou trvanlivosti. „Pokud někdo prodává zboží s prošlou minimální dobou trvanlivosti, musí toto zboží zřetelně a jasně označit. Rozhodně ho nemůže vydávat za zboží v akci, nebo za zboží zlevněné,“ řekla inspektorka Pavla Burešová. „Takové zboží musí být také odděleno od ostatní nabídky. Zboží označené »spotřebujte do« zase pro změnu nesmí být prodávané vůbec! Je totiž zdravotně nebezpečné.“ Inspekce přitom může uložit pokutu v řádech milionů.

20.3.2007

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.