Česko vtaženo do války s Islámským státem: V Libyi hrdlořezové unesli Čecha! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Česko vtaženo do války s Islámským státem: V Libyi hrdlořezové unesli Čecha!

Stoupenci Islámského státu v Libyi zřejmě unesli Čecha a další cizince.
Stoupenci Islámského státu v Libyi zřejmě unesli Čecha a další cizince. (Reuters)

Českého občana po útoku na ropné pole v Libyi zřejmě unesli ozbrojenci Islámského státu. Jeho únos potvrdil i ministr zahraničí Lubomír Zaorálek.

Útočníci napadli ropné pole al-Ghani a na místě povraždili nejméně osm mužů bezpečnostní agentury, kteří místo hlídali. Některým uřezali hlavy a pak zřejmě unesli skupinu sedmi cizinců včetně zmíněného Čecha a Rakušana. Všichni jsou podle prvních informací zaměstnanci mezinárodní ropné společnosti.

„Do Libye vyrazil náš diplomat. V zemi máme dobré kontakty,“ oznámil Zaorálek. Situaci řeší i s Rakušany, svolal krizový štáb za účasti premiéra Bohuslava Sobotky a kontaktoval i rodinu pohřešovaného. Jeho totožnost však oficiální místa nechtějí prozradit.

Přečtěte si
bella.
8. 3. 2015 • 21:26

Arabové jako rasa jsou hodně zvláštní. Všichni! Tvrdí se, že Arab se ti usmívá do tváře, otočíš se a vzápětí máš kudlu v zádech. Já sama nějak moc nerozlišuju IS a ten zbytek ...

zamlzena
8. 3. 2015 • 15:07

A JIM JE JEDNO JESTLI JSI ATEISTA NEBO KŘESTAN. PRO NĚ JSI JEN BEZVĚREC.A POPRAVILI IT Y, KTEŘÍ KONVERTOVALI, A SNAŽILI SE HODNĚ, JEN ABY SE ZACHRÁNILI......

bella.
8. 3. 2015 • 01:24

prroud To myslíš vážně ? !!!! Celej svět se bude dovolovat IS , kam smí a kam nesmí a kde si smí a nesmí zařídit zaměstnání. V podstatě souhlasíš s IS asi ve všem a to jen kvůli američanům.Jen mi ještě vysvětli, toto pokud vím IS zatím operuje v Iráku a Sýrii a začal se roztahovat i Lýbii Vypadá to na vznik východního isl. emirátu. ale nepřijde ti, že rozkládají vlastní zemi a naší Evropě např. hrozí? prroude, sám jsi nám tady vykládal, jak bys ses měl v cizině mnohem líp a teď práci v cizině soudíš ?S těmi pracovníky smlouvy IS neuzavíral a oni těžko můžou jen tak zdrhnout. Možná mi něco uniklo, člověk nestíhá, ale ty mi určitě vysvětlíš .

prroud
7. 3. 2015 • 20:43

Souhlas..........kdyz da nekdo prednost prachum pred vlastnim bezpecim,krome ochrany svyho naroda a svy zeme,neni mi ho lito!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.