Jirkovi (18) útočník dvakrát zlomil čelist. Útočníka usvědčil čtenář Aha! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jirkovi (18) útočník dvakrát zlomil čelist. Útočníka usvědčil čtenář Aha!

Napadený s otcem.
Napadený s otcem. (Foto: Facebook, ara)

K objasnění silvestrovského brutálního napadení Jiřího T. (18) ve Žďáru nad Sázavou přispěl čtenář Aha!.

Po přečtení článku o útoku šel na policii a pomohl. Z útoku obvinili mladíka (22) ze Žďárska. „Po článku v Aha! se ozval kluk, který se nakonec stal důležitým svědkem. Doufám, že viník bude potrestán,“ děkoval za pomoc otec zbitého studenta Jiří T. (52). „Podezřelý byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví. Hrozí mu 3 až 10 let,“ sdělila policejní mluvčí Monika Pátková.

Bradu měl o 3 cm níž

Mladík Jiřího T. zbil během oslav příchodu nového roku na ulici u staré radnice. Srazil ho na zem, a když ležel, bezdůvodně ho dál mlátil do obličeje. Nadvakrát mu zlomil čelist. „Měl o tři centimetry spadlou bradu. Museli mu ji zafixovat. Pak mu čelist sešroubovali,“ popsal otec Jiřího T. „Má v ní destičky a po půl roce se ukáže, zda mu je vyndají, nebo je bude muset mít do konce života,“ dodal muž, který žádal o pomoc při pátrání po útočníkovi i na Facebooku. „Nechci, aby tento čin zůstal bez trestu,“ napsal na sociální síť.

Jiří T. měl nadvakrát zlomenou a o 3 cm spadlou dolní čelist.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.