Šok! Rakouská hvězda Udo Jürgens (†80): Infarkt a smrt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Šok! Rakouská hvězda Udo Jürgens (†80): Infarkt a smrt!

Udo Jürgens (†80)
Udo Jürgens (†80) (Profimedia.cz, ara)

Evropská hudební scéna přišla o jednoho ze svých velikánů. Rakouský zpěvák a skladatel Udo Jürgens (†80), miláček všech německy mluvících žen, je po smrti! Během nedělní procházky po švýcarském Gottliebenu, kde převážně žil, zemřel na infarkt.

Jeho smrt šokovala všechny. Nejen zástupy rakouských a německých babiček, které při poslechu jeho hitů vzpomínají na mládí. Ale i rodinu a blízké přátele. Jürgens totiž neměl žádné vážné zdravotní problémy, každý den si šel zaplavat a za každého počasí vyrážel na dlouhé špacíry.

Ta nedělní ale byla tou poslední – znenadání zkolaboval a i přes okamžitý převoz do nemocnice krátce před půl pátou odpoledne zemřel.

Navštívil i Prahu...
Jürgens byl známý i u nás, lidé se ho nebojí srovnávat s Karlem Gottem. Právě tak, jako my vnímáme 39násobného Slavíka, totiž nahlíželi Rakušané i Němci na Uda Jürgense. S Mistrem v roce 1968 dokonce úzce spolupracoval, složil pro něj píseň Tausend Fenster, se kterou Gott reprezentoval Rakousko na soutěži Eurovize v Londýně, čímž se mu otevřely dveře na západní hudební scény. „Nikdy to Udovi nezapomenu. Čest jeho památce,“ napsal Gott z Prievidze, kde ho ta nečekaná a smutná zpráva zastihla.

Přečtěte si
kolibri
5. 5. 2015 • 13:55

Také k těm staříkům dorazíš, ani se nenaděješ,"chlapečku", jak ti to uteče...

prroud
23. 12. 2014 • 11:55

Sok? To si v jeho veku urcite nemyslim,priznam se ze od nejaky sedmdestky se s moznou "prihodou" uz tak nejak pocita,pri stavu dnesni mediciny,bohuzel.Protoze kdo se opravdu zajima ten vi kolik tak cirka by bylo mozny se dozit,kdyby se chtelo,ale nechce se,prachy doktorum nesmrdej,a nejen jim.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.