Majitelka zabijáka: Raději se odstěhuji! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Majitelka zabijáka: Raději se odstěhuji!

Martina Šilingrová s dogou Křupínkem a jeho čtyřnohou kamarádkou Ally.
Martina Šilingrová s dogou Křupínkem a jeho čtyřnohou kamarádkou Ally.

KLATOVY – Okamžiky hrůzy zažila Veronika Vitáková (14) z Klatov. Bezmocně přihlížela, jak jejího retrívra trhá argentinská doga. Majitelka však svého útočícího psa brání.


Doga roztrhala retrívra!

Veronika Vitáková (14) venčila svého retrívra na louce na okraji Klatov. „Pak k ní ale přiběhla doga a začala našeho psa trhat,“ vzpomíná na hrůzné okamžiky otec dívky Roman Viták. Podle něj šlo doslova o masakr, který navíc trval skoro deset minut.

Majitelka dogy Martina Šilingrová prý všechno pozorovala zpovzdálí a nedokázala psa odvolat. Retrívr, který utrpěl několik tržných ran, se kvůli otřesnému zážitku naprosto změnil a je velmi bojácný.

Obyvatelé Klatov se teď bojí vycházet se svými čtyřnohými mazlíčky do ulic, aby se podobná událost nestala i jim. „Případ řeší přestupková komise městského úřadu,“ tvrdí velitel klatovských strážníků Kamil Mastný. Martina Šilingrová (26) si ale za chováním svého psa stojí. „Procestovala jsem s ním celou Evropu a nikde jsme neměli nejmenší problém, až tady,“ zoufá si žena, které možná úředníci psa odeberou. Podle ní se jen psi nepohodli a doga byla zkrátka silnější.

Že zvíře není agresivní, potvrzují i sousedé Šilingrové. „Má psů několik a určitě se o ně stará dobře. Navíc si tu s nimi hrají i děti a nikdy se nic podobného nestalo,“ shodují se místní. Kliknutím zvětšete„Během útoku byli psi bez vodítek, těžko tomu incidentu mohla jakákoliv strana zabránit. Navíc to zpočátku vypadalo, že si psi budou hrát, ale pak se poprali. Ale myslím, že to nebyla moje vina,“ říká chovatelka dogy. Ta okamžitě po útoku nabídla majitelům napadeného psa finanční i veterinářskou pomoc, ti ale odmítli a chtějí, aby dogu úředníci Šilingrové sebrali. „Raději se odsud odstěhuji, nemám sílu se s někým hádat,“ tvrdí žena.


Autor: (miš)
Foto Aha!: Pavel Miškovský, archiv

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.