Babička se čtyřmi dětmi čekala na vlak 14 hodin! Elenka (4) při čekání onemocněla | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Babička se čtyřmi dětmi čekala na vlak 14 hodin! Elenka (4) při čekání onemocněla

Jana Grubnerová včera na pražském Hlavním nádraží s nemocnou Elenkou (4), Erikem (12) a dvěma Nikolkami (7 a 10).
Jana Grubnerová včera na pražském Hlavním nádraží s nemocnou Elenkou (4), Erikem (12) a dvěma Nikolkami (7 a 10). (Foto Aha! – Petr Novotný, ČTK, Martin Pekárek, Kateřina Moravcová, Ivana Žáková)

Mráz, který ochromil vlakovou dopravu, uvěznil v Praze babičku se čtyřmi dětmi. V pondělí přijely s dalšími dvěma dospělými na bruslení a mikulášskou zábavu s nadílkou do O₂ Arény.

Po pestrém dni chtěli nasednout v Libni v 19.18 hodin na zpáteční vlak do Pardubic. Místo toho ještě včera v 9.30 hodin seděli na taškách na pražském Hlavním nádraží. „Včera jsme hodně zmokly. Na nádraží v Libni se netopilo. Záchody byly zavřené, a když jsme na ně chtěli jít do tamní restaurace, byla servírka strašně nepříjemná a neochotná,“ líčila nepříjemný zážitek Jana Grubnerová (70).

Jana Grubnerová včera na pražském Hlavním nádraží s nemocnou Elenkou (4), Erikem (12) a dvěma Nikolkami (7 a 10).

S dětmi ve věku od čtyř do 12 let ale do hustě zakouřené restaurace jít nechtěli. V devět večer čekání na studeném nádraží vzdali a ubytovali se v hotelu. Tím se jim výlet prodražil o další čtyři tisíce korun. „S dětmi je to těžké. Nejmenší Elenka dostala teplotu. Teď jsme tu kupovali alespoň paralen,“ dodala babička a stále sledovala světelnou tabuli, zda nenaskočí odjezd jakéhokoliv vlaku jejich směrem. „Kdy to bude, netušíme. Každá hodina na íc je pro nás už šílená,“ vysvětlovala. Jistá si nebyla ani tím zda se do vlaku vůbec dostanou. „Mikulášká a bruslení bylo moc hezké. Takhle jsme ale dopadli. Hodně se nám to tím pokazilo,“ míní Jana Grubnerová.

Autor:  vet

Přečtěte si
janyna
5. 12. 2014 • 11:56

No, já si myslím, že jistě věděla podle předpovědi počasi, co se bude dít,tak neměla s dětmi nikam jezdit . Alespoň já bych to tak udělala. Ale její věc, tak ať si nestěžuje.

diboza
3. 12. 2014 • 12:00

Je to hrozné, ale uvědomujete si, že se jedná o systémové chyby? Stát jako majitel ČD není schopen zabezpečit základní funkce v krizové situaci. Informace, kapacita čekáren, IZS - podání nápojů, disel lokomotivy na odtažení souprav z polí, atd. prostě nic!!! Jen řeší jak zvýšit daně sobě rozdělit více peněz a dále jak rozkrádat republiku. Z našich daní nejsou schopni zabezpečit základní funkce státu!!!

janapi
3. 12. 2014 • 10:04

Ano-za počasí nikdo nemůže; ale podívat se na předpověď může kdokoliv. Takovýto stav však nikdo nepamatuje; ku všemu jak zde bylo včera popisováno-na uvedené trati někde u Běchovic ještě spadly dráty elektrického vedení. Dle oblečení a že měla babička i na hotel tipuji-že zde peníze nehrají zas tak velkou roli a že možná stálo za to-zkusit požádat někoho známého s vozidlem-pokud jej nevlastní rodiče dětí. Doby-kdy nádražní čekárny byly vytápěny či dokonce fungovaly čekárny pro cestující s dětmi bohužel povětšinou zmizely .....přednější je byznys!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.