Exprezident Václav Klaus: Zbavil se životní lásky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Exprezident Václav Klaus: Zbavil se životní lásky!

Václav Klaus
Václav Klaus  (Foto Aha – Petr Novotný, archiv J. Říhy)

Každý člověk, dokonce i konzervativec jako exprezident Václav Klaus (73), musí jít s dobou. A to se dvanáct let bránil a telefonoval mobilem, který už většina ani nepamatuje. Teď si koupil nový a Aha! ví, o jaký jde.

Klausova životní láska Nokia 6310i, o které se experti vyjadřují jako o výborném mobilu, veřejnost ale jako o »pádlu«, už je v pánu. Model odložil po 12 letech poté, co si jich musel koupit několik za sebou. „Tíha pokroku je nekonečná, a také jsme za posledních deset let nejspíš už vykoupili všechny zbylé exempláře tohoto legendárního modelu,“ vyjádřil se Institut Václava Klause.

Teď bude mít Klaus v kapse Nokii 515, která ale není žádný »smartphone« s dotykovým displejem, ale normální tlačítkový telefon. Jeho cena na internetu se pohybuje okolo tří tisíc a umí fotografovat. Třeba se brzy dočkáme »selfíček«. Další vychytávkou je takzvané »gorila« sklo, které má garantovat nerozbitnost displeje. Ze zvířecí říše přitom pochází také mobil prezidenta Miloše Zemana – má přístroj pro seniory s většími tlačítky značky Aligátor.

Klausův původní telefon se stal legendárním i kvůli esemesce, kterou z něho napsal v roce 2002 z kongresu ODS. Opřel se v ní do projevu expremiéra Mirka Topolánka (58), o němž poznamenal, že je »prázdný a falešný«. Polibek smrti také kdysi znamenala zmínka Klause, že si dotyčného »smazal z mobilu«

»Píšu háčky a čárky«!
V rozhovoru pro Aha! se před lety Klaus zmínil o svých mobilních zvyklostech. A prozradil mimo jiné, jak koncipuje esemesky i jak má uloženou manželku.

Jakou máte značku a typ mobilního telefonu?
„Jsem konzervativní člověk a mám stařičkou Nokiu, která – mimo jiné – ještě například neumí fotografovat.“

Pod jakým jménem máte uloženu manželku v mobilu?
„Manželka je pod svým skutečným jménem – Livia.“

Píšete esemesky? Rád, nebo nerad? Píšete vždy spisovně?
„Esemesky používám už dlouho, častěji než volání. Píšu zásadně spisovně, používám všechny háčky a čárky, vím ale, že to není »in« a že se to většinou příjemcům v jejich mobilu neobjeví.“

Přečtěte si
lydyna
3. 12. 2014 • 10:23

Raději bych četla, že jde sedět za zločiny, které v této republice způsobil. Je jen arogantně vychechtaný. Jehlo slova, že Češi nechtějí dělat mě přivádí ke vzteku. Kde mají dělat, když vše nechal rozkrást a rozprodat. Já musela odejít do zahraničí za prací, odloučená od rodiny, jelikož v mém věku nemám nárok v naší republice pracovat.

beladona
2. 12. 2014 • 01:50

Dnes v tom náledí nejely vůbec tramvaje, přesto se odpůrci Zemana vyškrábali na Hrad a tam skandovali. Někteří se pak dolů z kopce po náledí kutáleli jak kuželky Mám tam fitko, poslední dobou je tam hodně rušno

beladona
2. 12. 2014 • 01:41

6010 byla jsem se podívat v 1,38 a nic .Nenabí mě sedět u TV, zkus sem dát info , prosím.Když to vysílá ČT 2, tak to musí unést i AHA

selmalita
1. 12. 2014 • 16:07

Už se nemohu dočkat jaké bláboly a lži zase ČT vymyslela.Teď přijde na tapetu Zeman,protože oba prezidenti si znepřátelili novináře a zejména ČT jim to nezapomene.Z Klauze dělají víc jak 20 let nepřítele č.1 za jeho postoj k nim za tzv.televizní stávky v r.2000 a jen hlupák se už od nich nechává manipulovat.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.