Upálili lidi, půjdou sedět | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Upálili lidi, půjdou sedět

Jan Dvořák (vlevo) a Martin Šustr si za smrtící požár posedí pěknou řádku let.
Jan Dvořák (vlevo) a Martin Šustr si za smrtící požár posedí pěknou řádku let. (: ČTK)

PRAHA – Pražský Vrchní soud včera potvrdil tresty za úmyslné založení tragického požáru, který si loni v únoru vyžádal čtyři lidské životy. Martin Šustr půjde do vězení na 15 let a jeho spolupachatel Jan Dvořák na 12 let.

Tragédie se stala v únoru loňského roku v panelovém domě v Křejpského ulici na sídlišti na Opatově. Podle obžaloby si Šustr chtěl s obyvateli panelákového bytu vyřídit osobní účty. O den dříve se totiž s jedním z uživatelů bytu pohádal. S kamarádem Dvořákem pak vymysleli brutální odplatu. „Opatřili si kanystr s benzinem a vyrazili k bytu, jehož dveře polili a zapálili,“ uvedla státní žalobkyně.

Byt začal velice rychle hořet, uvnitř se totiž nacházela drogová laboratoř a ohni tak pomohly hořlavé výpary. V zapáleném bytě uhořeli tři lidé, čtvrtý, těžce popálený muž zahynul, když se zřítil z okna v 11. patře domu. Před ohněm se totiž snažil zachránit na okenní římse, ale neudržel se.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.