Pejskaři, kolik toho celkem nachodíte se svým chlupáčem? Ta vzdálenost vám vyrazí dech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Pejskaři, kolik toho celkem nachodíte se svým chlupáčem? Ta vzdálenost vám vyrazí dech!

Britové se psem nachodí ročně v průměru 900 km ročně. U Čechů to může být podobné.
Britové se psem nachodí ročně v průměru 900 km ročně. U Čechů to může být podobné. (Aha!)

Průzkum pochází v Velké Británie, ale více méně by měl pasovat i na Česko. Říká, že průměrný majitel psa vezme svého psího kamaráda na 433 procházek ročně a ujde s ním vzdálenost téměř 900 kilometrů za rok. To zjistila nová studie, o níž dnes informoval britský list The Times.

Za průměrný psí život nachozená vzdálenost přesahuje 11 000 kilometrů, což je zhruba jako pěší vzdálenost z Londýna do západoafrického města Timbuktu a zpátky.

Studie ovšem také zjistila, že psi nejen pomáhají majitelům udržovat se v kondici, ale hrají natolik důležitou úlohu v jejich životě, že ovlivňují i jejich vztahy. Každá pátá majitelka psa například přiznala, že by se přestala scházet s člověkem, s nímž by její pes dobře nevycházel.

Průměrný Brit také podle zjištění studie stráví víc času mluvením s ostatními lidmi o svém psovi, než kolik času stráví tím, že by se věnoval svým dětem. A pokud kolem sebe nemají žádného člověka, popovídá si více než polovina majitelů psů se svým čtyřnohým mazlíčkem.

Každý britský majitel psa ročně za krmení, veterináře, pamlsky, péči, pojištění, dovolenou či kotec utratí více než 400 liber (asi 14 000 korun), což ročně pro celý národ představuje sumu 3,5 miliardy liber. Polovina Britů bere svého psa s sebou na dovolenou a pětina slaví psí narozeniny. Průměrně má každý majitel psa za život 3,4 psa - a 2,4 dítěte. Alespoň jednoho psa má čtvrtina domácností.

Přečtěte si
majojo
28. 10. 2014 • 18:03

Stzudie se ovšem netýká mé matky a věřím, že takové se najdou i v Británii, která i pořídila lítací dvířka, ráno se postaví na schodiště azavelí: Běžte si hrát ven, parchanti! Takže těch 900 kilometrů ujde spíš cestou tam a zpátky do hypermarketu, Za což pejsci nemohou.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.